Dubbla matchstraff när Skellefteå vann efter förlängning

40 matcher utan mål. I den 41:a gjorde Petter Granberg säsongen första.

Sen drog han på sig matchstraff.

Skellefteå vann till slut matchen som innehöll två matchstraff.

Det var målsnålt men händelserikt.

Tuff slutspelshockey men ändå inte, enligt spelarna.

35 minuter in i matchen skulle Skellefteås Anton Heikkinen spela en puck längs sargen i offensiv zon. Då tryckte Linköpings Jesper Pettersson honom rakt i ryggen.

Efter videogranskning fick Pettersson matchstraff – för andra gången den här säsongen.

Det matchstraffet var inte det enda matchen.

Avgjorde i förlängning

Drygt två minuter efter att Petter Granberg hade gett Skellefteå ledningen med sitt efterlängtade första mål för säsongen drog även han på sig ett matchstraff. Det efter att ha bedömts tackla Arvid Costmar in i sargkanten.

– Det blir mycket utvisningar och mycket känslor i dag, säger Linköpings tränare Klas Östman i TV4 Play.

Matchstraffet stod Skellefteå dyrt. För på det efterföljande numerära överläget kvitterade Oscar Fantenberg med elva minuter kvar.

Om matchens första två perioder var mållösa tog tredje perioden ny vändning. För Skellefteå återtog ledningen efter 52.27. Bara femton sekunder senare kvitterade Linköping på nytt.

Matchen gick till förlängning där Jonathan Pudas avgjorde för Skellefteå till 3–2.

– Jag tänkte att jag chansar och testar, säger Pudas om målet.