Rönnberg och Hallam experter i hockey-VM

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I torsdags ledde han Frölunda till SM-guld.

Nu ska Roger Rönnberg agera expert i SVT:s VM-studio i Bratislava tillsammans med Växjös tränare Sam Hallam.

– Det ska bli väldigt roligt, säger Rönnberg.

Hockey-VM i Slovakien närmar sig med stormsteg.

I onsdags spelade det svenska VM-laget sin första match med NHL-stjärnorna på plats och det blev seger direkt mot Ryssland.

Dagen därpå blev Frölunda svenska mästare efter att ha besegrat Djurgården med 6–2 i ett fullsatt Globen. Men den färske guldtränaren Roger Rönnberg tar inte semester – tvärtom.

Rönnberg kommer nämligen att agera expert i SVT under hockey-VM tillsammans med förra säsongens mästartränare, Växjös Sam Hallam.

– Det ska bli väldigt roligt. Ishockeyn är väldigt komplex och jag vill vara med och förklara varför det blir som det blir, och skapa en förståelse för hur tränare och ledare arbetar med sina lag, säger Rönnberg till SVT.

”En helt ny värld”

Sam Hallam, som har två SM-guld med Växjö på meritlistan, hoppas på att kunna ge tittarna en inblick i hur han ser och studerar hockey.

– För mig är det en möjlighet att kliva in i en helt ny värld. Det är en jättespännande utmaning, och att få göra det ihop med SVT med den styrkan de har känns väldigt stimulerande och inspirerande.

Roger Rönnberg har utöver sina två SM-guld och tre CHL-titlar nått framgång med blågult. Ett guld och ett silver med Juniorkronorna samt tre medaljer som assisterande förbundskapten i Tre Kronor.

– Tre Kronor lyckas varje år vara med och utmana om guldet och ska vara med och slåss om guldet i år också. Får de till de två sista matcherna i turneringen har de alla chanser att vinna igen.

Sverige möter Tjeckien i premiären 10 maj. Mästerskapet som sänds i SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE