Dick på plats på Hovet: ”Jättemånga erbjudanden”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Dick Axelsson spelade veteranmatch i Djurgårdens tröja.

Han drack öl på Hovet inzoomad av tv-bilderna i C More.

Han hade en rejäl blåtira över ena ögat.

Efter matchen stoppade Sportbladet honom på väg in i Djurgårdens omklädningsrum.

– Djurgården behöver inte Dick Axelsson, säger han själv efter att Djurgården vunnit med 4–2 hemma mot Örebro och har nio poäng på de tre första matcherna i SHL.

Efter att förra säsongen ha spelat i Djurgården har Dick Axelsson ännu inte klart med någon ny klubb.

Den 32-årige passningsskicklige forwarden stod för flera matchavgörande insatser och många rubriker i framförallt SM-slutspelet där Djurgården förlorade SM-finalen mot Frölunda med 4–2 i matcher.

Ofta när Djurgården lägger upp inlägg på sociala medier kommer kommentarerna omedelbart från supportrarna: ”Var är Dick?”, ”Är Dick klar?”, ”När kommer Dick?”.

”Fungerade inte med Färjestad”

Allra senaste nytt är att Dick Axelsson har tackat nej till ett korttidskontrakt med sin tidigare klubb Färjestad.

– Det var lite för kort tid för att kunna tänka. Jag fick en förfrågan och Färjestad är som ett hem för mig, jag uppskattar den tiden jag har haft där otroligt mycket – om något är ett hem så är det Färjestad, men tyvärr fungerade det inte i dagsläget, säger Dick Axelsson.

Hur många klubbar har du haft förfrågningar ifrån?

– Jag har inte pratat med så många, men många har pratat med mig. Jag har haft jättemånga lag som har hört av sig och jag har fått jättemånga erbjudanden så det är jättekul, men tyvärr har det inte fungerat med min situation när jag vill vara med familjen – så jag ser mig själv som pappaledig och värderar den tiden jättemycket.

Du vill vara kvar nära familjen i Stockholm?

– Jag har sagt att jag vill se min son växa upp. Jag tycker att det är viktigt, jag har varit ute på språng i många år – någon gång måste man få perspektiv på annat.

”Bära mig av isen”

Vill du fortsätta att spela ishockey då?

– Jag vill absolut fortsätta att spela, det är det roligaste jag vet och det känns som att jag har många år kvar – jag tror att de kommer att få bära mig av isen. Jag har ingen brådska – jag vet vad jag kan och vet vad jag har gjort och jag vet vad jag kan göra.

Så du tror att du kommer att tacka ja till något senare?

– Om någon vill ha mig senare så är jag jätteintresserad. Det finns ju skador i hockey – det är klart att jag inte hoppas på skador, men det kommer att komma öppningar och då är jag ledig.

Hur gick planerna med att träna med din tidigare klubb Huddinge i väntan på annat?

– Jag har inte varit där ännu. De tränar kvällstid, och jag har barn som behöver mat vid den tiden.

”Hyr istider själv”

Så hur håller du igång för att kunna spela igen?

– Jag kör padel, tennis och styrketräning. Och ishockey själv – jag hyr egna istider runt om i Stockholm och kör i min ensamhet, det är i Boo och Björknäs där jag bor och överallt.

Är det inte tråkigt att åka runt i hallar alldeles själv?

– Jag som är en så social person menar du? Ensam är stark – det är klart att det är tråkigt, men det är bättre än inget.

Hur känner du dig i kroppen efter skadebekymren förra säsongen?

– Fysiskt känns det bra. Jag har inga problem när jag testar ordentligt och kan köra för fullt.

”Blev rejäl blåklocka”

Hur kändes det när du spelade med sponsorerna ute på Hovet?

– Det finns lite att jobba med om man säger så. Det är det klassiska – det spelar ingen roll hur mycket man springer och tränar, ishockey är en grej för sig så det tar alltid tid att komma tillbaka till match.

Vad kommer den där blåtiran ifrån?

– Jag var och spelade med Vallentunas veteraner en träning och slog upp pucken själv i ansiktet – det blev en rejäl blåklocka, så det händer grejer ändå. Det kan bli så när man kör utan visir på träningen, idiotiskt.

Vad tyckte du om Djurgårdens insats i matchen?

– Det fanns väldigt mycket att ta med sig. Det är skönt att det går bra för dem – de har ett fantastiskt lag med fantastiska spelare, så länge de inte behöver mig är jag ändå ganska nöjd på ett sätt.

Drack öl på läktaren

Dick Axelsson såg matchen från kortsidan med ett gäng kompisar, i vit t-shirt och med en öl i handen.

Efter att ha varit inne och varit social i Djurgårdens omklädningsrum drog han på sig den fodrade i västen över t-shirten och åkte hem till huset i Nacka.

Det dröjer innan vi får se en av våra mest sevärda och populära spelare, men det verkar som alla och han själv vill att det ska bli en fortsättning på den fantastiska ishockeykarriären.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE