Elfte raka för Rögle

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-27

– besegrade Bofors med uddamålet

Rögle fick verkligen jobba för sin elfte raka seger i Superallsvenskan i ishockey.

Hemma i Ängelholm besegrades i kväll Bofors med uddamålet, 3–2.

Matchvinnare för hemmalaget blev tvåmålsskytten Mattias Carlsson.

– Om vi fortsätter spela som i dag blir inte sviten så mycket längre, sa tvåmålsskytten Mattias Carlsson till Sport-Expressen.

Tvåmålsskytten. Mattias Carlsson gjorde två mål när Rögle besegrade Bofors med 3–2.

Rögle gjorde ingen av sina bättre matcher, men lyckades ändå ta tre nya poäng. En styrka det också.

Men laget släppte också till bakåt. Båda Bofors mål kom när laget spelade i numerärt underläge. När Björn Östlund reducerade till 2–1 4.02 in på andra perioden spelade Bofors tre mot fem och Tobias Thermells reducering till 3–2 med 8.49 kvar att spela kom i spel fyra mot fem.

Efter Thermells reducering hade Bofors en bra period, men kunde inte få till en kvittering. Med 3.07 kvar av matchen drog Johan Bülow i Bofors på sig en utvisning, vilket gav Rögle andrum.

– Vi vann i alla fall, vilket är huvudsaken. Men vi spelade inte alls bra i kväll. Vi hade en jäkla massa tur som kunde vinna, tycker Carlsson.

Rögle fick en bra start på matchen med ledningsmål genom Mattias Carlsson redan efter 2.26. Daniel Åhsberg ökade efter halva första perioden i numerärt överläge och i slutet av den andra perioden kunde Rögles Mattias Carlsson göra sitt tionde mål för säsongen, ett mål som betydde 3–1.

Rögle förlorade den sista perioden med uddamålet, men kunde alltså vinna sin elfte raka match. Det var dock första gången den här säsongen som Rögle förlorade en slutperiod.

– Det här var inget vidare från vår sida. Vi släpper till bakåt, men jag är nöjd med tre poäng, säger Rögletränaren Bobo Simonsen.

På söndag ställs laget inför en ny utmaning, AIK på bortais.

– Då måste vi spela mycket bättre, säger Rögletränaren.

Johan Bergmark blev matchvinnare för Björklöven genom att göra matchens enda mål mot AIK. Målet kom när det bara återstod 1.37 av tredje perioden.

Även Växjö vann med uddamål, 2–1 på bortaplan mot Hammarby. Däremot blev det förlust för Södertälje på hemmais. Gästande Almtuna vann med 3–1.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)