Malmö tappade allt i den tredje perioden

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-30

Hade 3-0 – sedan vände Skellefteå

Malmö hade imponerande 3-0 mot Skellefteå i den tredje perioden.

Men hemmalaget tappade allt när gästerna skruvade upp farten och gjorde fyra mål på 13 minuter.

– Fruktansvärt surt att släppa in fyra mål och på det sättet, säger tränaren Björn Hellkvist i C More.

Skellefteå kom till Malmö med bara en förlust på de senaste åtta matcherna och med lagkaptenen Jimmie Ericsson tillbaka efter sin sex matcher långa avstängning.

Men det var bottenlaget Malmö som stod för matchens tre första mål – ett i varje period.

Peter Mueller gjorde 1-0 i mitten av den första perioden och när Henrik Hetta sedan drog till med ett farligt skott i slutminuterna av den andra perioden hade Malmö Redhawks tagit ett ordentligt grepp om matchen.

Viktig reducering öppnade

Jens Olsson gjorde sedan 3-0 i början av den tredje, men en onödig utvisning av T.J Galiardi gav Skellefteå ny luft.

Jimmie Ericsson utnyttjade nämligen powerplayet på bästa sätt och fick in en reduceringspuck via en styrning bara två minuter efter Olssons mål.

Det målet skulle visa sig vara förlösande.

Tio minuter senare fick Skellefteås tryck ny utdelning. Marcus Petterssons skott styrdes in i mål via en hög klubba, men inte för hög, skulle en videogranskning visa.

Och bara minuterna senare var det dags för nästa lyckosamma styrning för Skellefteå – innan även 4-3-målet kom av bara farten.

– Tyvärr är där nog en viss mån av trötthet i våra killar. Det får vi jobba på. Vi får träna mer, där vann Skellefteå. De åkte mycket mer skridsko än oss i tredje, säger Malmötränaren Björn Hellkvist.