Svensken: ”Bara tagit mig tio år...”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ovane målskytten Grossmann slog till x 2

1 av 2 | Foto: TT

NEW YORK. Han gör nästan aldrig mål, men i natt slog Nicklas Grossmann till.

Två gånger om!

– Det tog mig bara tio år att dunka in två i en och samma match, men den som väntar på något gott, säger han till Sportbladet och skrattar efter Arizonas 3-2-seger över Colorado.

Det var garanterat för hans defensiva färdigheterna Arizona Coyotes knöt till sig Nicklas Grossmann inför den här säsongen, men i nattens hemmamatch mot Colorado kom han alltså till användning som matchvinnare också.

Först stänkte han, i mitten av första perioden, in 1-0 från blålinjen och bara det var anmärkningsvärt; den 30-årige stockholmaren har bara gjort tio mål, sammanlagt, under ett decennium i NHL.

Men det var bara början...

I början av andra perioden drog ”Grosse” iväg ytterligare ett skott – som efter några underliga studsar letade sig in bakom Semyon Varlamov.

Två mål i samma match – det har aldrig tidigare hänt!

– Nej, det tog mig bara tio år att dunka in två i en och samma match, men den som väntar på något gott, kluckar han när vi når honom efter slutsignalen.

– Båda målen var lite tursamma, jag bara svepte iväg pucken från blå och den studsade in på något sätt. Det händer som sagt inte ofta, men när det väl gör det är det förstås kul.

”Knäcker en del motståndare så”

Allra mest nöjd är Nicklas dock med vinsten i sig – och med lagets defensiva spel.

– Ja, det är roligt att se hur alla är med och jobbar i defensiven och ser till att det blir riktigt tajt framför Mike Smith i kassen. Jag tror vi knäcker en del motståndare så, säger han.

– Sedan kommer offensiven lite av sig själv.

Ja, när man har skyttekungar som Nicklas Grossmann i laguppställningen blir det ju så!

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!