Seriens bästa bortalag gjorde det igen

Publicerad 2014-11-18

Frölunda befäster sin serieledning

Seriens bästa bortalag behåller sin serieledning.

Efter att ha tagit ledningen tre gånger i matchen snodde tillsist Frölunda samtliga poäng mot Linköping.

Frölunda HC

Oliver Bohm stänkte in ledningsmålet för serieledande Frölunda redan efter en minut och tolv sekunder.

Broc Little var inte sen att kvittera för Linköping, men i sekvensen efter återtog återigen Frölunda ledningen, denna gång efter mål av Elias Fälth.

Och så skulle det fortsätta.

Gjorde ett mål för mycket

Efter mål nummer två agerande Linköping och plockade bort David Rautio ur mål, i stället tog Marcus Högberg plats mellan stolparna. Det visade sig vara ett triumfkort, Högberg stod för flera högklassiga räddningar och Linköping lyckades än en gång kvittera.

Men med fem minuter kvar av matchen klev Mats Rosseli Olsen fram och dunkade in det avgörande 3-2 målet för gästerna. Resultatet innebär att Frölunda behåller sin serieledning i SHL-tabellen, liksom också deras statistik som det bästa bortalaget i serien.

– Det blev en bra hockeymatch tillslut, men det är alltid tråkigt att det blir poänglöst, kommenterade Linköpings tränare Roger Melin till C More efter matchen.