Skellefteå vann femte raka hemma

Publicerad 2014-10-11

Vände och vann mot Djurgården

Skellefteå tog sin femte raka hemmaseger i SHL-hockeyn på lördagseftermiddagen när Djurgården besegrades med 3–2.

Men segern satt långt inne, bland annat på grund av lysande spel av Mantas Armalis i Djurgårdskassen.

Skellefteå tog tag i taktpinnen från första nedsläpp och tempot blev högt. Djurgården fick försvara sig när de svart-gula anföll i våg efter våg.

Men den första riktigt vassa målchansen kom inte förrän efter åtta minuter när hemmalagets Andrew Calof träffade stolpen på Djurgårdskassen.

Två minuter senare tog Skellefteå ledningen med 1–0.

Bortre krysset

Backen Niclas Burström direktsköt i bortre krysset efter delikat förarbete av Rob Schremp. Amerikanen fick pucken mellan tekningscirklarna och lyckades med bländande klubb- och skridskoteknik hålla undan innan han passade.

Djurgården startade andra perioden piggast. Efter tre minuter lyckades Marcus Högström kvittera till 1–1 när han lyfte in en halvhård puck mot mål från blå linjen.

Skellefteå satte nu in en stormstark offensiv för att återta kommandot och skapade massor av chanser.

Men Stockholmslaget försvarade sig med näbbar och klor och Mantas Armalis i kassen spelade bländande.

Skottstatistiken blev 20–7 i perioden.

Pricksköt elegant

Djurgården hade flyttat upp sitt spel när tredje perioden startade och lyckades få ett ledningsmål efter tre minuter. Markus Ljung stötte in pucken i mål efter snyggt pass från förlängda mållinjen av Marcus Sörenssen.

Men Skellefteå kvitterade efter tre minuter. Andrew Calof fintade sig förbi en back och pricksköt elegant i mål.

Daniel Widing gav sedan hemmalaget ledningen med ett hårt handledsskott som smet in under Djurgårdsmålvakten.

Djurgården försökte desperat kvittera och tog ut målvakten i slutet, men utan att lyckas göra fler mål.

Stockholmslaget får därmed fortsätta vänta på sin förta bortaseger för säsongen.