Två mål på fem minuter.

Den chocköppningen bäddade för Malmös femte raka seger.

Och nu flyger babyhawks högre än de flesta.

Robin Alvarez, Malmö och Daniel Bång, AIK i fajt.

Över 12 000 personer var på plats i Malmö Arena där hemmalaget tog emot AIK och stämningen var något utöver det vanliga. När Marcus Olsson pangade in 6-2 med fem minuter kvar att spela visste lyckan inga gränser.

Men innan dess hade mycket hänt. Till att börja med chockade AIK:s Cristian Sandberg hemmalaget genom att sätta 1-0 efter bara en minut. Daniel Bång passade och Markus Svensson, som hållt nollan flera matcher i rad, verkade inte ens fatta vad som hände.

Kvittering och fight

Men Malmö samlade sig och svarade omgående. 1-1 kom genom Jan Urbas och efter det ökade Malmö tempot. Bara 41 sekunder senare fick Jan Öberg fram ett långskott till Donald Maclean som gjorde det själv.

2-1 till Malmö och efter det radade hemmalaget upp chanser. Fredrik Holmgren storspelade i AIK:s mål och till sist gav kämparandan utdelning. Erik Ryman kvitterade till 2-2, efter att Daniel Bång och Robin Alvarez dubbelutvisats. Bång hela 2+10 minuter eftersom han kastade handskarna.

Avbrott gav tändning

I den andra perioden inledde Malmö betydligt mer trevande. AIK förde spelet, men tillfälligheterna talade för Malmö den här kvällen. Plexiglaset gick sönder och uppehållet verkade ge hemmalaget ny energi för sen var det Malmö för hela slanten.

Nichlas Hardt satte 3-2 i power play, Malmö Arena kokade och i kölvattnet av det pangade Robin Alvarez in 4-2 på slutminuten. Ett ganska talande mål där AIK:s försvar var okoncentrerat och väntade på att domare skulle blåsa av för periodvila.

– Jag bara körde mot mål, jag hade ingen aning om tiden. Men jag vet inte riktigt vad som hände, vi tappade spelet lite här i andra. Nu måste hämta igen, vi måste ta det lite lugnare, få fram lite puckar, sa Alvarez till Tv4 Sport.

Rättvis seger

Och visst fick Malmö fram puckar i tredje. AIK fortsatte ofokuserat och saknade skärpa. När Fredrik Eriksson satte 5-2 var det helt rättvist. Och så 6-2 då, genom Marcus Olsson, och glädjen visste inga gränser.

– Vi har ett tufft schema framför oss, men vi är inne i en bra trend nu. Det är inte många lag som slår oss när vi är så här bra, säger Fredrik Eriksson.