Uppdaterad 2016-09-07 | Publicerad 2016-09-06

Hyllas av motståndarna: ”De kör som fan”

Ponthus Westerholm avgjorde.

Full pott på försäsongen.

Brynäs övertygar inför SHL-starten och besegrade Djurgården med 4–3 efter straffar.

Då hyllas Gävlelaget – av konkurrenten.

– De kör som fan, ett duktigt lag, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Förhandsspekulationerna har talat gott om Brynäs i sommar.

En potentiell joker i toppstriden, med en backuppsättning som imponerar sedan Ryan Gunderson återvänt och stärkt upp den.

Och av träningsmatcherna att döma ser Brynäs lika spännande ut som många tror.

Gävlelaget inledde försäsongen med en 2–1-seger mot AIK den 20 augusti.

Sedan har vinsterna radats upp.

Bröderna satte varsin

Tre segrar senare ställdes Brynäs mot SHL-kollegan Djurgården i kväll i Huddinge och då blev det ännu en vinst.

Pathrik Westerholm inledde målskyttet med att sätta 1–0 innan tvillingbrorsan Ponthus, ur snäv vinkel, hittade en minimal lucka bakom Adam Reideborn och fixade 2–0 till Brynäs innan den första periodpausen.

Djurgården inledde mittperioden starkt och pressade tillbaka Brynäs rejält.

Stockholmarna fick utdelning när Adam Ollas Mattsson tog hand om en målvaktsretur av Felix Sandström och reducerade.

Men glädjen blev kortvarig.

Efter en snabb spelvändning pricksköt Jacob Blomqvist in 3–1 med ett snärtigt handledsskott.

– När jag såg hur ”Bulan” (Thomas Berglund, Brynästränaren) körde förra säsongen visste jag att det här skulle bli en tempostark match, säger Robert Ohlsson, Djurgårdens nye tränare, om det höga tempot i matchen.

Jagade i kapp

Hans mannar jagade ett reduceringsmål i den tredje perioden, tog ut målvakten med nästan fyra minuter kvar – och fick maximal utdelning.

I slutminuterna hämtade laget ikapp 1–3 till 3–3 och tog matchen till förlängning.

– Det är en träningsmatch och man vill skapa en vinnande trend, men tyvärr räckte det inte ända fram. Men det är starkt att vi jagade ikapp i slutet, säger Djurgårdsbacken Emil Johansson.

Efter en mållös förlängning blev Ponthus Westerholm segerskytt och var den ende i lagen som lyckades göra mål i straffläggningen.