Brynäs stora oro efter skadorna

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs räknar bort Jonathan Granström, 32, helt den här säsongen.

Och det är högst oklart när Lukas Kilström, 28, är tillbaka, också han lider av upprepade hjärnskakningar. 

– Klart man är orolig. Jag hoppas för Lukas skull att det här inte är slutet på någonting, säger tränaren Magnus Sundquist.

Jonathan Granström drabbades av en hjärnskakning redan i den första åttondelsfinalen mot Luleå i våras. Trots det spelade han de två efterföljande matcherna, men sedan var säsongen över. 

Och sviterna efter hjärnskakningen och att han fortsatte spela har varit kostsamma. Granström har inte tränat med laget sedan dess och han är i dagsläget långt från spel.

– Jag kan inte säga så mycket om Granström. Jag har i stort sett bara sett honom här i Gavlerinken ett par gånger sedan i augusti och det tycker jag säger allt, säger Magnus Sundquist.

Du räknar inte med honom den här säsongen?

– Nej, absolut inte. Jag har inte hört något i den riktningen. Jag tror mer att han ska försöka få sin vardag att fungera. Det är tråkigt att kanske inte den fungerar, säger Sundquist.

Granström och Kilström.
Foto: BILDBYRÅN
Granström och Kilström.

Varit och träffat specialister

När det gäller backen Lukas Kilström som vilat de senaste matcherna på grund av en hjärnskakningen är prognosen högst osäker: 

– Lukas har varit på kontroller, Luleå i går (onsdag) och Stockholm i dag (torsdag), så får vi vänta och se vad de beskeden ger innan vi vet något mer. Jag hoppas för Lukas skull att det här inte är slutet på någonting, utan att han får bra besked så han kan fortsätta.

Är du orolig att det är ”slutet på någonting”?

– Jag känner till historiken för lite, han har fått några hjärnskakningar tidigare. Han känner sig själv bra. Men klart man är orolig när det är några som säger ifrån att det inte är bra än. 

Hur långt från spel är han?

– De här är vad vi har nu och så får vi avvakta vad de här testerna ger. Så länge det är så här är man såklart orolig, säger Magnus Sundquist. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!