Matchfakta 12/2

Dallas–Phoenix 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-12

Första perioden: 0–1 (6.59) Niko Kapanen 7 (Joel Perrault, Ed Jovanovski) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (11.45) Steve Ott 9 (Jere Lehtinen, Mike Modano), 2–1 (16.48) Mike Modano 16 (Jere Lehtinen) spel fem mot tre.

Skott: 44–20 (10–9, 19–7, 15–4).

Utvisningar, Dallas: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Phoenix: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 622 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 95,0%, istid 59.35 Phoenix: Ilya Bryzgalov 95,5%, istid 58.55

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 0, 0, 0, 16.53

Matchen: Dallas Stars fick verkligen kämpa för att tangera klubbrekordet över flest vinster i rad. Med drygt åtta minuter kvar av matchen lyckades Steve Ott äntligen överlista Phoenix Coyotes storspelande målvakt Ilya Bryzgalov och kvittera bortalagets ledning sedan den första perioden. Med 3.41 kvar – och med lagkamraten Steven Reinprecht i utvisningsbåset – skickade tjeckiske backen Zbynek Michalek pucken över sargen och blev också utvisad. Stars missade inte den bjudningen och Mike Modano satte segerpucken halvminuten senare. Bryzgalov har varit fantastisk sedan han kom från Anaheim Ducks i november vilket lett till att Mikael Tellqvist mest har fått nöta bänk.

- Jag gav mitt lag chansen att vinna matchen. Det är mitt jobb och jag var nära att lyckas, sa Bryzgalov till AP.

Den 27-årige ryske målvakten fick både motståndarna och publiken i American Airlines Center att sucka av frustration.

- Det är frustrerande, men någon måste kliva fram och visa vägen mot seger, sa Stars lagkapten Brenden Morrow.

Segern var Stars sjunde i rad och det är fjärde gången i rad som laget noterar den segersviten, senaste gången var i november-december 1997. För Coyotes var det fjärde förlusten i rad. Stars saknar veteranbackarna Sergei Zubov, 37, och Philippe Boucher, 34, som båda är skadade.