Skellefteås elitseriefest får vänta – ännu en gång

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-03

Förlust i kväll sköt upp fansens jubel

Skellefteåsupportrar deppar efter förlusten mot Malmö - men Skellefteå har fortfarande avgörandet i egna händer.

Det var dukat för fest i Skellefteå kraft arena.

Men Skellefteåspelarna får nu rikta in sig på ett nytt kvalseriedrama.

För fjärde året i rad.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, sa målvakten Andreas Hadelöv till SVT.

Malmö-seger... ... och Skellefteå-nerver? Malmö vann med 2–1 och Skellefteås elitseriefest fick skjutas upp – igen..

Det var kvällen när Skellefteå äntligen skulle ta sig tillbaka till elitserien.

Men Malmös 2–1-seger innebär att kvalserien lever i allra högsta grad.

Och att Skellefteå får rikta in sig på ett nytt kvalseriedrama.

Skellefteå har missat elitserien i de senaste tre årens kvalserier, i fjol med ett mål.

Det var Skellefteås första hemmaförlust för säsongen.

– Malmö jobbar extremt bra tillsammans och har en bra målvakt i Corey Hirsch, sa SVT:s hockeyexpert Johan Thornberg.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv var även han imponerad av Malmö.

– De är otroligt starka och kan försvara sig. Vi förlorade mot ett bättre lag, sa Hadelöv till SVT.

På frågan om Skellefteåspelarna kände av pressen svarade han: – Det känns som om Malmö hade mycket större press på sig i kväll.

"Tappade elitseriestatus"

Skellefteå har ändå en stor chans att ta en av de två platserna till elitserien, i och med att kvällens stora förlorare Södertälje tappade poäng borta mot Leksand efter 3–3.

– Södertälje tappade sin elitseriestatus i kväll, sa experten Niklas Wikegård i SVT:s Hockeykväll.

Malmö och Skellefteå ligger i topp på 18 poäng, fyra poäng före Södertälje med två matcher kvar att spela.

Både Malmö och Skellefteå är vid vinst på onsdag klara för elitserien.

Malmös Kim Staal vet vilka lag som fixar det.

– Det är vi och Skellefteå som spelat den bästa hockeyn, sa han till SVT:s Hockeykväll.

Skellefteå lyftes fram av den högjludda hemmapubliken och bombarderade Corey Hirsch med skott i inledningen av första perioden.

Efter 2.46 spräckte Fredrik Krekula Malmömålvaktens nolla med ett stenhårt skott i krysset.

Sedan var både 2–0 och 3–0 nära i den intensiva Skellefteåpressen.

Men Malmö kontrade in 1–1 efter 8.24 genom Andre Savage, snyggt framspelad av letten Alexander Semjonovs.

"Räddar med hälsenan"

Efter det avtog hemmalagets dominans och Malmö jobbade sig tillbaka in i matchen.

I slutet av perioden rundade Carl Söderberg snyggt Hadelöv i Skellefteåmålet och gjorde 2–1 till gästerna.

Skellefteå lyckades inte göra något mål i den andra perioden - trots flera lägen i powerplay.

Spelet fem mot fyra klickade för hemmalaget.

I stället var det Malmö som hade de hetaste chanserna - i numerärt underläge.

Hemmalaget pressade på för en kvittering i slutperioden.

Men Malmö försvarade sig bra och liksom i andraperioden var gästerna närmast ett mål.

Kim Staal trodde inte sina ögon när Hadelöv räddade Malmöforwardens skott - med skridskoskenan. Pucken låg fastkilad mot stolpen på mållinjen.

– Han räddar med hälsenan, utbrast Johan Thornberg.