Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-17

Segrar för Malmö, Bofors, Örebro och Borås

Morten Green.

Malmö – Sundsvall 4-1

Efter sju raka hemmamatcher utan någon trepoängare så lyckades Malmö äntligen ta en trepoängare hemma mot Sundsvall efter en säker 4-1-seger.

Stekhete Morten Green var stor segerorganisatör.

Den danske landslagsmannen spelade fram till Carl Söderbergs 1-0, gjorde själv 2-0, serverade sedan Jan Urbas till 3-0 innan han slog in avslutande 4-1 i tom bur. Fyra poäng från Greens klubba alltså, och nu har han gjort poäng i 14 raka matcher och har totalt 26 pinnar den här säsongen.

Malmö är nu fyra i tabellen.

Sundsvall hade innan matchen två raka segrar och är tolva i tabellen.

Bofors – Rögle 1-0

I 58 minuter och 54 sekunder var det mållöst i den viktiga streckmatchen mellan åttan Bofors och nian Rögle i Nobelhallen innan hemmalaget avgjorde.

Peter Wennerström, poänglös så långt under säsongen, drev upp på kanten och frispelade Mikael Eriksson på bortre stolpen och ”Daggen” kunde enkelt peta in matchens enda mål bakom Jonas Fransson.

Innan dess hade Rögle haft flera vassa chanser i den sista perioden, men Andro Michel stod pall och höll nollan. Han räddade totalt 25 skott och såg till att värmlänningarna tog poäng för åttonde hemmamatchen i rad.

Lagen behåller sina positioner i tabellen, men nu är Bofors bara en pinne efter Rögle, men har två matcher mer spelade.

Almtuna – Örebro 0-3

Fredrik Orrsten är glödhet.

Den rutinerade skarpskytten slog in hela fyra puckar i den meriterande bortasegern mot Växjö senast, och följde upp det med att pricka in 1-0-målet på bortaplan mot Almtuna. Fullträffen kom i spel fem mot tre redan i den första perioden och skulle visa sig bli matchvinnande.

I den sista perioden ökade Andreas Frisk och Johan Sjödell-Wiklander på till 2-0 och 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Michal Zajkowski räddade 27 av 27 skott och höll nollan och serieledarna Örebro tog poäng för elfte matchen i rad.

Almtuna åkte på tredje raka nederlaget och blev nollade för andra matchen i rad. Uppsalalaget, som spelade i kvalserien ifjol, är ”bara” tia i sammandraget.

Tingsryd – Borås 2-5

Tingsryd jagade en plats ovanför kvalstrecket hemma mot Borås och var en poäng efter västgötarna inför matchen, men lyckades inte vinna, utan är nu fyra poäng efter Borås i sammandraget.

Tingsryd hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 innan Borås Rasmus Ericsson slog in matchvinnande 3-2 i power play mitt i matchen.

Därefter missade bland annat Tingsryds Jari Kauppila en straff.

I den sista perioden ökade Alexander Bergström på till 4-2 med sitt andra mål för kvällen, och Borås vann till slut med 5-2.

Det var för övrigt andra matchen i rad som Bergström gjorde två mål.

Tingsryd, åter med Linköpingslånet Axel Brage i mål, åkte på tredje raka förlusten.