Straffspecialist Sandgren

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-25

Vinster för Sundsvall, Oskarshamn och Växjö

Sundsvall - Bofors 5-4 (straffar)

Senast Sundsvall och Bofors möttes så kvitterade Sundsvall till 2-2 med 14 sekunder kvar att spela och kunde sedermera också vinna på straffar efter att Martin Sandgren avgjort.

Otroligt avgjorde samme man på straffar även i lagens andra möte för säsongen.

Slutresultatet vid full tid var 4-4 sedan Bofors kvitterat med några minuter kvar att spela, och efter en mållös förlängning blev det straffar.

Då steg Martin Sandgren fram och spelade hem extrapinnen till hemmalaget.

Noterbart är att Sandgren bara gjort två mål på hela den här säsongen - och båda har varit straffavgörande mot Bofors.

Inför matchen parkerade Sundsvall och Bofors på samma poäng i tabellen, men nu fick Sundsvall en poängs försprång. Lagen är tia och elva i sammandraget.

Troja/Ljungby - Oskarshamn 3-4 (övertid)

Det var ett smålandsderby med helt skilda förutsättningar för lagen: hemmalaget Troja kom till spel med åtta raka förluster och Oskarshamn med åtta raka matcher med poäng (varav sju vinster).

Oskarshamn vann också lagens första möte under säsongen med 4-1.

Allt talade för IKO-seger.

Och det blev det också, men det satt långt inne.

Troja ledde med både 2-0 och 3-2, men Oskarshamn, som radat upp bra slutperioder under hösten, kvitterade till 3-3 fyra minuter från slutet genom Ragnar Karlsson.

Övetiden dröjde sedan drygt två minuter innan stjärnan Johan Ryno avgjorde matchen - och därmed förkunnade Oskarshamns nionde raka match med poäng.

För Troja, som dock fick med sig en poäng, blev det alltså nionde raka nederlaget.

Växjö - Borås 3-2

Växjö är HockeyAllsvenskans bästa lag i power play och David Lundbohm är seriens bästa power play-skytt.

Därför var det inte överraskande att just Lundbohm sköt 1-0 för Växjö i just power play i hemmamatchen mot Borås. Fullträffen var amerikanens sjunde i numerärt överläge den här säsongen.

Daniel Åhsberg, som assisterade till 1-0, ökade på till 2-0 för Växjö efter ett friläge i den andra perioden och i den sista perioden gjorde Joakim Hillding 3-0 i power play.

Borås, som gjorde det bra och underhöll Växjömålvakten Oscar Ahlsendelt flitigt genom hela matchen, reducerade två gånger om under den sista periodens andra halva, men kom inte närmare än 2-3.

Växjö och Örebro turas i och med det hackiga spelschemat om att leda HockeyAllsvenskan, och nu klev Växjö återigen förbi Örebro och leder med två poäng, dock med en match mer spelad än Örebro.

Borås, som varit spellediga i en vecka, hade innan matchen en vinstsvit om tre raka matcher.