LINKÖPING/STOCKHOLM. Sudden death – för fjärde matchen i rad.

Då vann Skellefteå – för tredje matchen i rad.

Och Oscar Lindberg avgjorde – för andra matchen i rad.

– Det spelar ingen roll vem som gör målet, säger Lindberg.

De tre första matcherna gick till sudden death (en LHC-seger, två Skellefteåsegrar).

Kvällens match såg ut att bli en enklare resa för Skellefteå. LHC saknade båda stjärnorna Lee Goren och Mattias Weinhandl och efter två perioder ledde Skellefteå med 2–0.

Men LHC fixade en ny sudden death – tack vare två mål av Simon Hjalmarsson.

Först reducerade han direkt i tredje perioden och med bara 49 sekunder kvar skickade han in kvitteringen, återigen med ett dragskott.

Kan avgöra på fredag

Men för tredje matchen i rad vann Skellefteå i sudden death. 4.48 in i förlängningen fläkte sig Oscar Lindberg, precis som senast, fram och stötte in avgörandet.

– Just då fattade jag inte att pucken gick in. Men sedan kände jag bara lättnad, säger Lindberg till Sportbladet.

Vad förväntar ni er för match på fredag?

– Vi ska komma ut stenhårt. Nu är det bara hem och ladda – det ska bli kul med match på fredag igen.

Kommer fredagens match bli slutspelets tuffaste, med tanke på att LHC har kniven mot strupen?

– De kommer säkert komma ut stenhårt, det tror jag. Men vi får se det som en möjlighet att vinna.

Skellefteå leder med 3–1 i matcher och kan bli klart för final via seger hemma på fredag.