LA Kings vidare till konferensfinal

Publicerad 2014-05-17

Vann sjunde avgörande mot Anaheim stort

Justin Williams trycker in 1-0.

Det som på förhand skulle bli en sjunde avgörande rysare blev den minst spännande matchen i hela ”Freeway-serien”.

Mindre förvånande: Game 7-specialisten Justin Williams var den som påbörjade målskyttet i Los Angeles Kings majestätiska 6-2-seger.

– Jag vet inte hur han gör det, om han äter något speciellt innan match, säger Kings-stjärnan Anze Kopitar.

Om det är en sjunde avgörande match i Stanley Cup-slutspelet så kan man nästan räkna med att Justin Williams kommer göra mål. Redan efter fyra minuter av den första perioden hade den 32-årige Kings-forwarden tryckt in ledningspucken med en backhand på en retur. Hans smått otroliga sjätte mål (tillsammans med fem assist), på sex game 7.

– Som jag har sagt flera gånger om denna grupp så har vi en slags inre arrogans och självförtroende, eller vad man vill kalla det som finns i det här omklädningsrummet. Jag ser mig omkring och litar på att alla kommer att göra sitt jobb och få det gjort. I kväll var alla bra, säger Justin Williams.

Målet var extra tungt för Anaheim då det lag som gjort första målet vunnit samtliga sex matcher innan.

”Är en ledare”

I tur och ordning ökade sedan Jeff Carter, Mike Richards, Anze Kopitar och Marian Gaborik på till 5-0 när drygt halva matchen var spelad.

– Jag vet inte hur han gör det, om han äter något speciellt innan match. Han är en ledare i laget och Dean (Lombardi, general manager) tog in honom av en anledning, säger Kopitar till nhl.com.

Gibson utbytt

Anaheims 20-åriga målvaktslöfte John Gibson som varit lysande i tre matcher tidigare, och bland annat höll nollan i sin slutspelsdebut, blev utplockad av Bruce Boudreau fyra minuter in i andra perioden och ersatt av Jonas Hiller.

Samtidigt svek Ducks storstjärnor Corey Perry och Ryan Getzlaf, båda minus två i matchen, när det som mest gällde. Selänne var minus ett i det som blev karriärens sista match.

Och med en Jonathan Quick tillbaka i mästarform (stoppade 25 skott), var resterande mest en transportsträcka i Honda Center.

Hampus Lindholm spelade fram till Corey Perrys 2–5-reducering.

Ställs mot Chicago

Mästarna från 2012 och tunga slutspelsmaskinen Los Angeles Kings är därmed klart för sin tredje raka konferensfinal. Där väntar de regerande mästarna Chicago på och första matchen spelas i Chicago på söndag kväll, svensk tid.