Turneringsseger för Damkronorna

Publicerad 2015-02-07

Emma Eliasson.

I den sista turneringen inför VM på hemmaplan slog Damkronorna till med en turneringsseger. Efter 2–1 mot Ryssland vann de fyrnationsturneringen i finländska Vierumäki. Olivia Carlsson slog in segermålet i slutet av den andra perioden.

Helgen i Finland har därmed varit lyckad för Leif Boorks reservbetonade landslag – som störts både av skador och avsaknad av samtliga spelare från den amerikanska collegeserien – även om det fanns små misslyckanden också:

"Teorigenomgång med Damkronorna. Ramlade baklänges på scenpodiet. Sabina Kuller vek sig av ett kvävt gapskratt. Övriga skrattade rakt ut!", twittrade Boork inför matchen.

Svenskorna tog ledningen efter drygt sex minuter genom Hanna Lindqvist som assisterades av Rebecca Stenberg. Ryssland kvitterade i slutet av perioden då man fick chansen i power play, trots uppoffrande spel av både backar och målvakten Kim Martín-Hasson.

Under andra perioden hade Damkronorna bra tryck i anfallszon och skapade mycket. Med ungefär fem minuter kvar av perioden tog svenskorna ledningen genom Olivia Carlsson, återigen assisterad av Rebecca Stenberg.

– Det var en riktig laginsats i dag och vi följde det grundspelet som vi har jobbat på. Det kändes aldrig riktigt farligt utan vi hade kontroll matchen igenom, säger målskytten Hanna Lindqvist.

VM i Malmö spelas den 28 mars - 4 april.