”Han är rena rama Danny Briere”

Publicerad 2016-11-02

NEW YORK. Johan Larsson gör inte så många mål för Buffalo Sabres – men de han prickar in brukar betyda mycket.

I natt avgjorde han ytterligare en match – mot heta Minnesota.

– Han är rena rama Danny Briere. Han var också kung på matchavgörande mål, säger lagkamraten Ryan O'Reilly efter 2-1-segern.

Johan Larsson

Ställningen var 1-1 när Brian Gionta 13.34 in i tredje perioden skickade in pucken mot kassen från ena sarghörnet – och där stötte Johan Larsson in den bakom Devan Dubnyk.

Och därmed var matchen avgjord.

– Jag visste inte riktigt vad ”Gio” skulle göra så jag tänkte det var bäst att söka mig mot kassen, berättar den 24-årige gotlänningen för Buffalo News.

– Sedan studsade pucken på min klubba, så jag hade väl lite tur.

Lehner storspelade i målet

Men det är ingen tillfällighet att Larsson avgör matcher. Det hände fem gånger redan ifjol – och nu har han gjort det två gånger på de senaste tre matcherna.

– Han är rena rama Danny Briere. Han var också kung på matchavgörande mål, säger lagkamraten Ryan O'Reilly.

– Det är bra, vi måste se till att få in ”Lars” på isen varje gång det är oavgjort.

Även Buffalos svenske målvakt Robin Lehner svarade för en avgörande insats och stoppade 27 skott.

I Toronto var det stor happening när Maple Leafs mötte Oilers i natt, för det innebar ju att unga superstjärnorna Auston Matthews och Connor McDavid återförenades i Air Canada Center för första gången sedan World Cup – men nu på varsin sida.

Något oväntat lyckades ingen av dem dock göra avtryck i protokollet,

Ännu mer oväntat var det att Maple Leafs vann med 3-2 – efter övertidsmål av Nazem Kadri.

Anton Lander prickade in sitt första mål för säsongen redan i slutet av första perioden.

Även Ottawa vann med 2-1 på övertid – hemma mot Carolina.

Kyle Turris avgjorde på förträfflig assist från Erik Karlsson.

Det var inte bara inne på Manhattan det var målfest under natten.

Målen rasade in även i Brooklyn.

Men det var Tampa, inte Islanders, som gjorde dem.

Gästerna från västra Florida vann med 6-1.

Nikita Kucherov prickade in två mål och Victor Hedman assisterade till båda.

Nashville tog en mycket efterlängtad 5-1-seger borta mot Colorado.

Filip Forsberg stod för två framspelningar och är därmed den forward i ligan som har flest assist – sju – utan att ha gjort ett mål.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se