Superfräckis avgjorde – direkt på tekning

Publicerad 2016-03-20

Det krävdes förlängning mellan Skellefteå och HV71.

Då avgjorde Jimmie Ericsson matchen – med en jättefräckis.

Direkt på teknikning slog han till, och överlistade Fredrik Pettersson Wentzel i HV-målet.

– Det fräckaste jag sett på en hockeyplan, säger C mores expert Arto Blomsten.

Jimmie Ericsson räddade Skellefteå när han gjorde 4-4 med tre minuter kvar av matchen, som därmed gick till förlängning.

Väl där dröjde det bara över minuten innan han på helt egen hand avgjorde matchen.

Och som han gjorde det.

Direkt på tekning slog Ericsson till. Ingen var beredd, och Fredrik Pettersson Wentzel kunde bara se pucken gå i mål.

– Det fräckaste jag sett på en hockeyplan, säger Cmores expert Arto Blomsten om målet.

Segerskytten var dock mer ödmjuk.

– Jag tänkte att jag bara testar att köra en kort handledare, och ibland har man tur, säger Ericsson efter matchen.

Två snabba mål – två gånger

Det hade svängt ordentligt innan förlängningen.

Efter en sömnig första period rasslade det till i den andra – ordentligt.

Mattias Ritola gav Skellefteå ledningen i powerplay men HV kunde kort därefter kvittera. Och det dröjde inte länge innan nästa HV-mål.

En minut och 16 sekunder senare, för att vara mer bestämd, gick Lawrence Piluts skott via en back in i mål och HV var i ledning.

Andrew Calof hann rättvist kvittera för Skellefteå innan den andra perioden tog slut. Men HV behövde inte vänta särskilt länge på ett mål i den tredje perioden. Och inte länge på ytterligare ett.

Jättegrepp om kvartsfinalen

Klockan stod på 1.26 när Christoffer Törngren gjorde 3-2 efter Skellefteåslarv.

Bara 26 sekunder senare kunde Emil Johansson skjuta in 4-2 och Skellefteå var chockade.

Men Skellefteå kom tillbaka och reducerade snabbt och med tre minuter kvar att spela styrde hjälten Jimmie Ericsson snyggt in 4-4 efter ett skott från Fredrik Lindgren.

Och i förlängningen fortsatte alltså Ericssons show.

Skellefteå har nu 3-0 i matcher mot HV71, och är nu bara en vinst ifrån en semifinalsplats.