Borta mot Bik Karlskoga kom andra raka förlusten.

Därmed tappar laget serieledningen till Timrå.

Västervik gör sin första säsong i hockeyallsvenskan och har stått för en sensationellt bra start.

Laget inledde seriespelet med nio segrar på de första tio matcherna och tog sig direkt upp i toppen.

Men nu verkar formen ha dippat en aning. Efter en tung förlust i seriefinalen mot Timrå med 6–2 i förra omgången kom i kväll ett nytt nederlag.

I Nobelhallen tog seriens bästa defensiv emot den vassaste offensiven – en batalj där hemmalaget vann komfortabelt.

Passeras av Timrå

Bik hade tagit en stabil 2–0-ledning inför den tredje perioden efter mål av Juliuz Persson och Victor Ejdsell. Och i början av den tredje kom det definitiva avgörandet.

Med en man mindre på banan fick Karlskoga ett två mot ett-läge som utnyttjades perfekt. Mikael Eriksson lirade fram pucken till Axel Lindström som rakade in 3–0 till Karlskoga.

Mats Fröshaugs reducering med tio minuter kvar hjälpte inte. Västervik föll ånyo och tappar därmed serieledningen till Timrå som leder hockeyallsvenskan i egenskap av bättre målskillnad.