”Väldigt kul att höra fansen skrika så”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Hela Bridgestone Arena i Nashville stämde upp i den euforiska ramsan:

– Arvy, Arvy, Arvy!

Och det på goda grunder.

Viktor Arvidsson  gjorde inte bara mål i Predators andra playoff-möte med Colorado – det var också han som helt själv höll i pucken i 20 sekunder i slutet så att Avalanche trots ännu en heroisk insats inte fick chansen att kvittera.

– Det är väldigt kul att höra fansen skrika så, särskilt när de ser sådana grejor och inte bara uppskattar att man gör mål, säger ”Hackspetten från Kusmark” till Sportbladet efter 5-4-segern.

Är det inte den ene svensken som blir hjälte för Nashville i Stanley Cup-slutspelet så är det den andre…

I första matchen mot hungriga utmanaren Colorado i torsdags var det Filip Forsberg som frälste Music City med två mål – inklusive ett så snyggt att Dolly Parton skulle kunna skriva mästerliga sånger om det.

I lördagens matiné övertog istället Viktor Arvidsson rollen som svensk kung på södra Broadway.

Dundrande skott

Först såg han, i mitten av andra perioden,  till att ge hemmalaget ledningen med 2-1. Den 25-årige slåttermaskinen från Kusmark i Västerbotten kom flygande på högerkanten och prickade in ett ohyggligt precist skott på Jonathan Bernier.

– Pucken kom i rundeln och jag fick upp farten och tänkte att ja, nu är det bara att försöka ladda på ett skott här. Och det gick ju bra, berättar han på telefon från Nashville en timme efter slutsignalen.

Redan då ekade ”Arvy, Arvy, Arvy”-ramsan under takåsarna – men ljudstyrkan i den kollektiva kärleksförklaringen ökade ytterligare när han i slutminuten nitade fast pucken ner i Avalanche-zonen i 20 sekunder, så att gästerna aldrig fick en ärlig chans att kvittera.

– Jag försökte bara döda så mycket tid som möjligt i det läget, fortsätter han. 

– Det är väldigt kul att höra fansen skrika så, särskilt när de ser sådana grejor och inte bara uppskattar att man gör mål.

Colorado stod upp bra

De insåg nog att den sortens uppoffrande insatser behövdes, för utmanarna från Klippiga Bergen stod för ännu en lysande insats och lyckades, anförda av den otrolige Nathan MacKinnon, pressa seriesegrarna ordentligt.

– Jo, säger ”Hackspetten från Kusmark”, de har ett riktigt bra lag.

– Men samtidigt tycker jag vi gör dem bra också. De får alldeles för mycket chanser. Vi kan så mycket bättre på den punkten.

Nu väntar två matcher i Denver – och Viktor ser fram emot dem.

– Verkligen. De har inte haft slutspel där på några år, så det blir bli ett jäkla drag. Men vi har absolut chansen där också, bara vi tajtar till det lite.

Gabriel Landeskog svarade för såväl mål som assist för Av’s i Game 2 – och även Mattias Ekholm noterades för två assist för hemmalaget.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE