Förlust mot Timrå i torsdags.

När Färjestad kom på besök var det dags för en ny förlust för Frölunda.

Gästerna kontrade sig till en 3-0-seger.

Det var fart och fläkt direkt från start. Frölunda och Färjestad bjöd på god underhållning inför fullsatta läktare i Scandinavium.

Det var Frölunda som långa stunder hade det bästa av spelet och pressade tillbaka Färjestad. Men, det var Färjestad som gjorde målen.

Christian Berglund inledde målskyttet av 6.47 i första perioden. Han lyfte in en puck in på mål och en skymd Johan Holmqvist var helt chanslös.

– Vi hade bra utdelning på våra chanser i matchen, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Frölunda jagade kvittering, men Alexander Salak var jätteduktig i Färjestads mål.

I mitten av andra perioden ökade Christian Berglund på till 2-0. Det var Per Åslund som med en lång passning från egen zon hittade en helt fri Berglund på offensiva blålinjen. Framför Johan Holmqvist gjorde han inget misstag.

Tredje målet gjorde Sanny Lindström när han kom direkt från utvisningsbåset och frispelades av Rickard Wallin. Då återstod det mindre än en minut av perioden.

Effektivt, men inte helt rättvist.

– Där kändes det tungt att han fick göra trean så sent i perioden, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

Den tredje perioden blev de två andra lik. Frölunda tryckte på och Färjestad kontrade. Bland annat så var Marcus Paulsson helt fri, men han missade den sista dragningen och Holmqvist räddade.

Färjestad var mycket effektivt i sitt försvarsspel och Salak höll nollan matchen ut.

– Jag tycker att vi spelade ett heroiskt försvarsspel i dag, och Salak var ju jätteduktig, sade Samuelsson.

I den sista perioden tvingades Frölundas Riku Hahl och Jesper Mattson lämna isen på grund av skador. Hur allvarligt skadade de är avgörs vid läkarundersökning på söndagen.

– Det är klart att vi blev lidande av det, men vi var inte tillräckligt effektiva framför målet i dag, sade Kent Johansson.

Färjestad har inte rosat marknaden den senaste tiden och har gått på flera förluster. I derbymatcherna mot Frölunda ger dock laget alltid det mesta.

– Vi kämpade oss verkligen till den här segern och vi behövde den, sade Tommy Samuelsson.