Jumbon HV71 övertygade i Smålandsderbyt.

– Vi jobbar som bålgetingar, säger Emil Andrae i C More.

HV71 tog säsongens första seger efter ordinarie tid hemma mot Växjö.

I centrum: nyförvärvet Joey LaLeggia, 30, som tvingades lämna Timrå redan nio matcher in på säsongen.

LaLeggia behövde bara åtta minuter och tio sekunder på sig för att prickskjuta in sitt första mål för klubben och tredje för säsongen.

Målet innebar 3–0, på lagets fjärde skott.

Hyllas av lagkamraten

– Han är skicklig med pucken. Har ett bra spelsinne och ett bra skott som vi såg, säger lagkamraten André Petersson till C More.

Drygt två minuter in i andra perioden utökade notoriske målskytten Fredrik Forsberg ledningen. Då ersatte Växjö målvakten Adam Åhman med Emil Larmi.

Chad Billins gjorde 5–0 kort därpå, assisterad av LaLeggia.

– Det är självklart tufft med en sådan start, säger Växjös lagkapten Erik Josefsson i C More.

”Sjukt skönt”

I tredje perioden fick HV71:s Fredrik Forsberg matchstraff för crosschecking. Växjö reducerade två gånger om men kom inte närmare än så. Matchen slutade 5–2.

– Vi ville verkligen ha segern i dag. Sjukt skönt, säger Emil Andrae i C More.