Tre insläppta och utbytt målvakt.

Då hämtade Färjestad energi efter en utebliven utvisning – och vände.

– Starkt att vi kommer tillbaka, säger 4–3-skytten Victor Ejdsell i TV4.

Färjestad BK

Det var i slutet av den andra perioden som Färjestads lagkapten Linus Johansson fick en tryckare i ryggen av en bortaspelare.

Landslagsspelaren åkte in med ansiktet först i sargen och blev knäsittande på isen.

När domaren inte dömde utvisning utlöstes en visselorkan i arenan i Karlstad.

Och när perioden var slut utbröt bråk mellan flera spelare efter att Malmös assisterande tränare Petri Liimatainen konfronterat Johansson.

Victor Ejdsell hjälte

Ett bråk som tände Färjestadspelarna som satte 3–3 i början av den tredje perioden – laget hade då hämtat upp 0–3-underläget från den första perioden.

Matchen gick till förlängning, och där blev Victor Ejdsell hjälte när han hämtade fart från egen zon, lurade sin försvarare – och sprättade upp den avgörande 4–3-pucken bakom Adam Werner i Malmö-kassen.

– En tuff start, 3–0 i arslet är aldrig kul, men starkt att vi kommer tillbaka, säger Ejdsell i TV4.

– Skönt att göra mål. Det är lite tur att jag ser att jag kan utmana en forward där och så får jag lite hjälp av hans klubba.

Segern innebär att Färjestad håller fast vid sin serieledning, fem poäng före Växjö.