Märkliga målet av Bik Karlskoga

Publicerad 2017-10-03

Karlskoga var en man mindre men kom ändå i en två mot noll-situation med Panterns målvakt och reducerade till 1–2.

Hur det gick till?

Det undrade nog Panterns Anders Grönlund också – medan han låg utslagen på isen med svåra smärtor i halsen.

Anders Grönlund hade precis måljublat. Hans första mål för säsongen betydde 2–0 till Pantern borta mot Karlskoga i början av andra perioden.

Malmölaget var sedan på jakt efter 3–0 i spel fem mot fyra när matchen plötsligt tog en oväntad vändning.

En Karlskoga-rensning från egen zon träffade samme Grönlund rakt på halsen. Han var sista man i mittzon men smärtan övermannade Pantern-backen och han var lade sig ner på isen i smärtor. Samtidigt kom Karlskoga två mot Robin Jensen i Pantern-målet och Fredrik Höggren förvaltade det oväntade läget till 1–2.

Början på en vändning

Grönlund blev liggande på isen en dryg minut innan han kunde ta sig av isen för egen maskin med smärtor i halstrakten.

Målet blev också början på en vändning. Lagkapten Mikael ”Daggen” Eriksson gjorde säsongens två första mål och tog Karlskoga upp i ledning inför tredje perioden.

Men det räckte inte till seger. Olle Liss gjorde även han sitt andra mål för matchen när han pricksköt 3–3 i första krysset. Liss gjorde sedan även ett av två Pantern-mål på straff och det räckte till extrapoängen.

För Karlskoga var det här fjärde raka förlusten.