Läckande tak försenade toppmatch

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-07

… men på isen höll lagen tätt

Det allsvenska hockeymötet mellan Björklöven och Rögle blev ordentligt försenat på grund av regnvatten som läckte in genom taket och ner på isen. När matchen väl kom i gång var det tätt. Bakåt alltså.

Det var mållöst efter tre perioder. Till slut fick ändå Rögle och Sebastian Jonsson kapitulera. Två och en halv minut in på förlängningen fick Fredrik Davidsson hål på Rögles målvakt Sebastian Jonsson.

Björklöven knappade in en poäng på Rögle, men det är nio poäng upp till direktplatserna till kvalserien.

Överlägsna serieledarna Leksand vinner och vinner. I fredags blev det 21:a segern på 24 matcher efter 5–1 hemma mot Huddinge. Leksand är 14 poäng före tabelltvåan Malmö.

Nybro–Växjö 2–6 (0–1, 1–5, 1–0)

Första perioden: 0–1 (6.55) Peter Ström (Christian Magnusson, Kevin Marsh).

Andra perioden: 0–2 (3.22) Kevin Marsh (Christian Magnusson, Robert Rosén) spel fem mot fyra, 0–3 (5.37) Christoffer Persson (Marcus Weinstock, Erik Lindhagen) spel fem mot fyra, 0–4 (10.11) Aki Heino (Marcus Weinstock, Robert Rosén), 0–5 (11.18) Marcus Weinstock (Robert Rosén, Niklas Andersson), 0–6 (14.33) Robert Rosén (Patrik Carlsson, Niklas Andersson), 1–6 (16.47) Mike Ericson (Jarno Honkonen, Andreas Elofsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–6 (8.15) Per Braxenholm (Mike Ericson) spel fem mot fyra.

Skott: 26–20 (8–8, 12–8, 6–4).

Utv, Nybro: 8x2. Växjö: 9x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1801.

Sundsvall–Nyköping 2–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (1.23) Jens Jakobs (Niklas Fogström, Fredrik Håkansson), 1–1 (19.48) Mikael Brancalion (Ivan Puncochar, Niklas Johansson).

Andra perioden: 2–1 (9.57) John Lind (Niklas Zetterström, Jonas Floberg) spel fem mot fyra, 2–2 (18.02) Jussi Heikkinen (Fredrik Håkansson, Niklas Fogström) spel fem mot fyra.

Skott: 37–18 (10–4, 8–8, 13–4, 6–2).

Utv, Sundsvall: 4x2, 1x10. Nyköping: 8x2, 1x10.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 456.

Oskarshamn–Borås 9–3 (1–1, 4–1, 4–1)

Första perioden: 1–0 (5.32) Ola Svanberg (Alexander Johansson), 1–1 (16.47) Fredrik Enhörning (Jimmy Lund).

Andra perioden: 2–1 (3.16) Daniel Åhsberg (Fredric Jaensson, Chris Nybeck), 3–1 (11.23) Daniel Åhsberg (Robin Gartner, Eetu Qvist), 4–1 (12.02) Nicklas Jadeland (Fredric Jaensson), 4–2 (16.28) Per Fernhall (Mikael Hultqvist, Anders Eriksson) spel fem mot fyra, 5–2 (18.00) Jimmie Svensson (Daniel Åhsberg, Eetu Qvist).

Tredje perioden: 5–3 (6.50) Per Fernhall (Mikael Hultqvist, Joakim Andersson) spel fem mot fyra, 6–3 (9.39) Daniel Åhsberg (Eetu Qvist), 7–3 (11.48) Jimmie Svensson (Daniel Åhsberg, Robin Gartner) spel fem mot fyra, 8–3 (13.32) Jimmie Svensson, 9–3 (14.42) Chris Nybeck (Nicklas Jadeland).

Skott: 30–31 (9–10, 12–9, 9–12).

Utv, Oskarshamn: 8x2. Borås: 8x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1665.

Björklöven–Rögle 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Fjärde perioden: 1–0 (2:34) Fredrik Davidsson (Mattias Hellström, Kristofer Berglund) spel fem mot fyra.

Skott: 40–28 (18–13, 12–7, 7–8, 3–0).

Utv, Björklöven: 6x2. Rögle: 9x2, 1x10.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 4123.

Almtuna–Malmö 0–6 (0–2, 0–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 (7.53) Johan Björk (Carl Söderberg, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra, 0–2 (13.41) Jens Svensson (Andreas Byström).

Andra perioden: 0–3 (8.57) Jyrki Välivaara (Jens Svensson, Magnus Nilsson), 0–4 (10.41) Fredrik Eriksson (Andreas Byström).

Tredje perioden: 0–5 (4.01) Fredrik Eriksson (Robin Weihager, Carl Söderberg), 0–6 (4.44) Marcus Paulsson (Jens Svensson, Jyrki Välivaara).

Skott: 18–33 (6–14, 6–12, 6–7).

Utv, Almtuna: 6x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Malmö: 3x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 1228.

Bofors–Hammarby 7–1 (2–0, 3–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (4.49) Johan Bülow (Andreas Sundin, Björn Östlund) spel fem mot fyra, 2–0 (7.17) Johan Bülow (Peter Messa, Mathias Porseland) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (7.31) Björn Östlund (Mathias Porseland, Peter Messa) spel fem mot fyra, 4–0 (10.03) Andreas Sundin (Peter Messa, Mathias Porseland) spel fem mot fyra, 5–0 (19.59) Johan Bülow (Andreas Sundin, Björn Östlund).

Tredje perioden: 6–0 (9.04) Björn Östlund (Andreas Sundin, Johan Bülow) spel fem mot fyra, 6–1 (17.08) Johan Andersson (Robin Andersson), 7–1 (17.40) André Hult (Jonas Kapla).

Skott: 43–10 (14–4, 13–3, 16–3).

Utv, Bofors: 7x2, 1x5, 1 matchstraff. Hammarby: 12x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1104.

Leksand–Huddinge 5–1 (1–0, 1–1, 3–0)

Första perioden: 1–0 (13.08) Jan Huokko (Tomi Pettinen, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (0.32) Tommy Enroth (Jimmy Ahnelöv), 2–1 (7.40) Jesper Ollas (Jan Huokko).

Tredje perioden: 3–1 (6.22) Morten Green (Tomi Pettinen, Mikael Karlberg), 4–1 (13.45) Juha Lind (Daniel Nielsen, Pierre-Edvoard Bellemare) spel fem mot fyra, 5–1 (16.22) Jonas Elofsson (Juha Lind, Pierre-Edvoard Bellemare).

Skott: 37–13 (13–4, 15–4, 9–5).

Utv, Leksand: 5x2, 1 matchstraff. Huddinge: 6x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 3751.