Wennerholm: Stor risk att HV vinner med 4-0

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-01

SKELLEFTEÅ. Favoriterna HV 71 slog till direkt i första matchen mot Skellefteå.

Det blev 2-0 i mål och 1-0 i matcher.

Och nu är det stor risk att HV vinner det här med 4-0.

Inte för att det går att påstå att de var så mycket bättre än Skellefteå i den här matchen, utan för att tiden talar för smålänningarna.

Skellefteå jar inte fått vila någonting under slutspelet och spelade sju stenhårda kvartar mot Färjestad.

Det hade sitt pris.

Skellefteå har några tunga skador och sjukdomar då både Erik Forsell, Petr Tenkrat och Adam Larsson saknades mot HV 71.

Dessutom tvingades tjecken Pavel Skrbek kliva av med en knäskada.

Det är tunga avbräck och skulle Skrbek vara borta har inte Skellefteå skuggan av en chans.

Det är tillräckligt jobbigt för västerbottningarna att slutspelets bäste tekare Erik Forsell saknas och det finns inte stort hopp att han kan spela i den här semifinalserien.

HV 71 har inte samma skadeproblem.

Dessutom är de ett bättre lag.

Uppförsbacke för Skellefteå

De har spetskompetensen som avgör den här typen av matcher och även om båda målen kom först i slutperioden så var det skolboksexempel på hur man gör mål i hockey.

Adam Almqvist suveräna passning till Andreas Falk som gav 1-0 efter 10.43 av tredje perioden och så Teemu Laines rökare som gav 2-0 med drygt tre minuter kvar att spela.

Då var Skellefteå ett slaget lag.

Tyvärr tror jag deras chans låg i att vinna den här första matchen hemma. Nu ska de ner till Jönköping på lördag och HV spelar tre av de fyra kommande matcherna på hemmaplan.

Det är en uppförsbacke som skulle knäcka bättre lag än Skellefteå.