MOSKVA. Tre Kronor kom undan med blotta förskräckelsen mot Sydkorea och det var en match med både raffel och bråk.

Erik Gustafsson blev rasande på en chockad korean, Dong Hwan Kim, och slängde handskarna efter en ful tackling.

Båda visades ut efter slagsmålet.

– Det var en riktigt ful tackling, säger Gustafsson.

Efter en relativ intetsägande förstaperiod mellan Tre Kronor och Sydkorea hände det mesta i första halvan av andra perioden.

Korea chockade Sverige i VTB Arena och tog ledningen med 1–0 efter 42 sekunder av den andra perioden.

Strul i försvaret och koreanen Michael Testwuide satte pucken bakom Viktor Fasth.

Då ska man veta att Sydkorea är rankat som hockeynation nummer 21 enligt IIHFs ranking och har endast 171 licenserade herrseniorer.

Men Tre Kronor samlade sig och gjorde två snabba mål av Alexander Bergström och Anton Lander.

Vilt slagsmål

Efter åtta minuter av den andra perioden hettade det till på isen.

Erik Gustafsson pinchade upp i anfallszonen och mötte Dong Hwan Kim vid sargen. Dongs armbåge träffade Gustafsson i huvudet och den svenska backen blev rosenrasande.

Han slängde handskarna och gav sig på en Dong Hwan Kim, som lade sig ned på isen.

– Det var en ful tackling och sånt ska vi inte ha i ishockey. Träffade mig rakt i huvudet. Var kanske inte meningen och jag klarade mig ok, säger Gustafsson.

Slutade 5–1

Både Dong Hwan Kim och Gustafsson fick två minuters utvisning.
Gustafsson kunde inte sitta i utvisningsbåset efter tacklingen och Fredrik Pettersson satte av straffet.

– När man blöder så får man inte sitta i utvisningsbåset. Jag fick lite omplåstring och sedan kunde jag köra igen.

Matchen punkterade av Skellefteå-kedjans 3–1. Hårt arbete vid det koreanska målet slutade med att Pär Lindholm satte 3–1. Som vanligt skötte Joakim Lindström förarbete.

I den sista perioden petade Dennis Everberg in en retur och gjorde resultatet till 4–1.

Andreas Engqvist stängde senare matchen med sitt 5–1-mål.

Sista matchen i Channel One Cup, för Tre Kronors del, spelas på söndag.