Men till slut fick SSK göra mål hemma mot Färjestad igen.

Målen betydde seger för bottenlaget med 3-1.

Petri Pakaslahti spräckte målnollan för hemmalaget i den andra perioden.

Ett viktigt mål i flera avseenden.

Förbannelsen var bruten.

SSK har inte lyckats överlista Jonas Gustavsson i de tre senaste hemmamatcherna (0-2, 0-2 och 0-1).

Men målet betydde även kvittering i matchen till 1-1.

Välförtjänt seger

Södertälje tog över matchen helt i den andra perioden.

Dragan Umicevic kostade på sig att missa en straff efter han själv dragits ner fri framför Gustavsson i FBK-målet.

Segermålet dröjde istället till den tredje perioden.

Och vilket mål det blev.

Stefan Pettersson kunde enkelt sätta pucken i öppet mål efter klapp-klapp-passningar från Linus Videll och Robert Carlsson.

Häng i botten

Mindre än två minuter senare bökade lagkaptenen Per Hallin in 3-1.

Det smällde rejält i Axa Sports Center i kväll.

Först knockades hemmalagets Petri Pakaslahti av Emil Kåberg. Kåberg tacklade finländaren, som inte var puckförande.

Pakaslahti tvingades utgå efter hjärnskakning.

Sen fick Daniel Ljungqvist en väldigt ful tackling av Martin Sevc.

Bara en meter från sargen tacklade tjecken Ljungqvist hårt i ryggen.

Matchstraff och färdigspelat för Sevc.

Viktiga poäng

Färjestad, som började matchen bra och tog ledningen genom Rickard Wallin, tappade all fart och fantasi i den andra perioden.

– Vi kan inte bara spela en period och hoppas att Gustavsson tar puckarna, sa en besviken Rickard Wallin till PPV efter matchen.

Tre poäng till bottenlaget SSK innebär att man bara är en poäng bakom Djurgården på näst sista plats.