Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-02

Rögle föll i en tråkig match

Frölunda kom snabbt tillbaka efter den inte fullt så lyckade insatsen i Södertälje.

Rögle besegrades med 5–2 i Scandinavium.

Det var ingen större ishockeyunderhållning som lagen bjöd på inledningsvis. Fyra mål i första perioden var mer ett resultat av misstag än av bra spel. Det var många felpassningar och slarv från båda lagen.

Frölunda fick en tidig ledning när Patric Blomdahl satte första målet efter 2.59 på ett mäktigt slagskott. Han gjorde sitt andra mål för kvällen när han styrde in 2–1.

Axelsson avgjorde

Kvaliteten höjdes något i den andra perioden och lagen lyckades etablera en betydligt bättre press i anfallszonen. Två bra målvakter såg dock till att perioden var mållös tills bara 29 sekunder återstod innan paus. Det var Tomi Kallio som med ett handledsskott satte pucken mellan benen på Christopher Nihlstorp. Det var hans 200:e mål i Frölunda. Passningen fick han av sin egen målvakt Johan Holmqvist.

Matchen avgjordes definitivt när Per-Johan Axelsson, som haft det trögt med målskyttet under säsongen, i mitten av sista perioden kunde lyfta in pucken förbi en överspelad Nihlstorp.

En tröstreducering av Simon Hjalmarsson till 2–5 räckte inte för Rögle.