Strålman sköt Tampa Bay till slutspel

Publicerad 2015-03-31

Slog nytt klubbrekord i antal segrar

Anton Strålman gjorde två poäng när Tampa Bay Lightning blev klart för slutspel.

Men smolk i glädjebägaren för Floridalaget: Victor Hedman tvingades bryta matchen mot Montreal Canadiens på grund av skada.

Tampa Bay Lightnings plats i Stanley Cup-slutspelet har i praktiken varit säkrad länge.

Nu är det också klart i teorin efter nattens seger i toppmötet med Montreal Canadiens.

Vinsten var den femte av fem möjliga mot Montreal den här säsongen och betydde också ett nytt klubbrekord med totalt 47 segrar i grundserien.

Svenske backen Anton Strålman var en av segerorganisatörerna med en läcker framspelning till Jonathan Drouins 2-1-målet. I tom bur fastställde han sedan slutresultatet till 5-3.

Gick om Hedman

Strålman har nu gjort 38 poäng (9+29) på 77 matcher och passerade därmed Victor Hedman, som dock spelat 20 matcher mindre, i toppen av backarnas poängliga i Tampa Bay.

En desto mer ovan poängmakare är Ben Bishop. Men inom loppet av drygt tre minuter i den andra perioden stod målvakten för två assist.

Desto mer oroande för Tampa Bay är att Hedman tvingades kliva av med en skada i den tredje perioden och det är osäkert om han spelar mot Toronto Maple Leafs natten till i morgon.

– Han kunde inte slutför matchen i kväll. Han är ett frågetecken, säger Tampa Bays coach Jon Cooper enligt nhl.com.

Sedan tidigare återfinns backarna Jason Garrison, Andrej Sustr och succécentern Tyler Johnson på lagets skadelista.

Viktig seger för Vancouver

Vancouver Canucks närmar sig också slutspel efter nattens 4-1-seger mot St. Louis Blues. Eddie Läck räddade 23 skott och Daniel Sedin spelade fram till ett mål.