Rakhshani: ”Nu spolas toaletten…”

Av: Nils Paulsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Får möta sin gamla klubb i kvartsfinal

LINKÖPING. Förra året sköt han guldet till Växjö.

Nu vill Rhett Rakhshani sänka sin förra klubb i kvartsfinal.

– Att möta dem i en schackmatch i bäst av sju ska bli kul, säger LHC-forwarden.

Rhett Rakhshani gick från Växjö till Linköping inför denna säsong.
Foto: BIldbyrån
Rhett Rakhshani gick från Växjö till Linköping inför denna säsong.

Förra säsongen var Rhett Rakhshani, 28, en av Växjös stora guldhjältar. På sex finalmatcher mot Skellefteå gjorde han fyra mål. När Linköping i går besegrade Malmö med 5-0 stod det klart att 28-åringen får möta sin förra klubb i kvartsfinal.

– Min första tanke är att det blir bli en rolig serie för mig. Har du som vinnarskalle möjlighet att vinna mot ditt förra lag är det en rolig utmaning, säger LHC-forwarden.

– De känner till mig både som person och spelare och jag känner till dem. Att gå upp mot dem och spela en schackmatch i bäst av sju ska bli kul, säger han.

Ska du ge tränarna tips på hur ni ska besegra Växjö?

– Vi får se om någon vill ha mina råd, men det kommer jag säkert, särskilt mina kedjekamrater. Vi kommer att prata om olika spelares, och målvakternas, styrkor och svagheter. I slutspel handlar det om att ligga ett steg före motståndaren, säger Rakhshani.

”Från början”

Under säsongen har Växjö vunnit tre av fyra matcher mot Linköping och Växjös målvakt Christopher Nihlstorp har hållit nollan i båda matcherna i Saab Arena, men det har ingen betydelse nu enligt Rakhshani.

– Nu är det en ny säsong. Nu spolas toaletten och man börjar om från början. Ingen har vunnit mot den andra i slutspelet än, säger han.

Nick Sörensen:

– En av matcherna hade vi bud på tre, fyra mål, men Nihlstorp stod på huvudet och räddade dem. De har bra försvarsspel och duktiga backar, säger LHC-forwarden.

Vad talar för att ni går vidare?

– Kollar man spelare för spelare tror jag att vi är starkare över 20 man och sju matcher, men det är svårt att säga. Vi får se hur det går, säger Sörensen.

Första kvartsfinalen spelas i Linköping torsdag den 17:e mars.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!