Frölunda gick på knock i Berlin

Publicerad 2016-11-01

På väg mot kvarten i CHL med stormsteg

Det ska till ett mirakel för att Frölunda ska missa kvartsfinal i CHL.

Göteborgslaget pulvriserade i kväll Eisbären Berlin på bortaplan och vann med 6–1.

– Jag gillade verkligen hur vi presterade i dag, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda har inte bara den svenska SM-bucklan att försvara i årets säsong. Även i Champions Hockey League är ambitionen att återigen gå hela vägen.

Och det ser lovande ut.

I den första åttondelsfinalen borta mot Eisbären Berlin blev det i kväll en promenadseger mot tyskarna.

I den sjätte minuten satte Sebastian Stålberg i gång en rejäl överkörning när han satte 0–1 till Frölunda. En bortaledning som Joel Lundqvist dubblerade fem minuter senare.

"Vill vinna turneringen"

Mer spännande än Eisbären Berlins reducering till 1–2 genom Sven Ziegler i den 17:e minuten blev det aldrig. Innan den första minutens slut satte Casey Williams 1–3 och efter det var det Frölunda för hela slanten.

– Det är vårt mål för säsongen att vinna den här turneringen igen och jag gillade verkligen hur vi presterade i dag, säger Roger Rönnberg i en intervju som sändes i SVT direkt efter matchen.

"Måste vara ödmjuka"

Joel Lundqvist höll sig framme och satte 1–4 i mittperioden innan Christoffer Ehn och Johan Sundström avslutade målkalaset i tredje.

Slutsiffrorna 1–6 innebär att returmötet om en vecka inte lär bli särskilt spännande.

Eller?

– Vi måste vara ödmjuka och fortsätta spela bra hockey. Men spelar vi som vi gjorde i dag så kommer det gå bra, säger Roger Rönnberg.

Ett bra utgångsläge har även HV71.

Jönköpingslaget har en betryggande tvåmålsledning att gå på efter kvällens åttondelsfinal borta mot Sparta Prag.

HV71 vann komfortabelt efter att Martin Thörnberg hållit sig framme och gjort mål två gånger om i den andra perioden.

Kevin Stenlund ökade på till 1–4 innan hemmalagets Lucas Pech reducerade till 2–4.

Riktigt lika ljust ser det inte ut för Linköping som länge såg ut att gå mot en 1–0-sger hemma mot IFK Helsingfors efter att Vilmos Gallo givit hemmalaget ledningen i den första perioden i Saab arena.

Men i den tredje perioden kvitterade gästerna till 1–1 genom Robert Leino, vilket blev slutresultatet inför nästa veckas returmöte i Finland.

– Vi skapade tillräckligt mycket lägen i de två första perioderna för att få med oss en större ledning, men som det blev känns 1–1 okej inför returen, säger tränaren Dan Tangnes i SVT.