Werner: ”En av mina bästa matcher”

Publicerad 2018-02-02

Björklöven har Adam Werner, 20, att tacka efter segern mot Leksand.

Målvakten svarade för ett par osannolika räddningar och verkade stundtals omöjlig att få hål på.

– En av mina bästa matcher, säger han till Sportbladet.

Leksand pressade på – men det var gästande Björklöven som tog ledningen.

På sitt första skott för dagen, och sitt första skott på mål för klubben, fick Jacob Peterson, 18, in ett 1–0-mål för bortalaget.

– Jag såg luckan och gick för det. Det var skönt att den gick in, säger Peterson i C More.

Fem minuter senare var det dags igen.

Backen Jacob Andersson, 22, gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han utökade ledningen för sitt lag på straff.

Två skott och två mål för tabellfemman i den första perioden – medan Leksand, på 15 skottförsök, inte lyckades få hål på den storspelande Adam Werner i Björklöven-målet.

– Jag fick kliva fram lite extra där ett tag, alltid kul. Men jag gör inga bra insatser utan laget, det är alltid en laginsats, säger målvakten till Sportbladet.

Tog tredje raka segern

Under de två återstående perioden såg det dock ut att bli andra bullar.

Alex Friesen fick in ett reduceringsmål i numerärt överläge efter sju spelade minuter i mittenperioden – och det mesta talade för att tabelltvåan skulle gå mot en vändning.

Men så blev inte fallet.

I stället kunde Björklöven utöka ledningen i början på den tredje genom David Lindquist, ett underläge som Leksand inte kunde ta igen.

Roope Talaja fastställde sedan slutresultatet till 4–2 i öppen kasse och gästernas tredje raka seger var ett faktum.

– Det är en grym styrka att kunna ta poäng i sådana här matcher. Folk kanske inte tycker att vi är värda det, men det viktiga är att vi vinner, säger Werner.

Din bästa match i karriären?

– Nej, det är svårt att säga. Men det var en av mina bästa matcher i alla fall.

På andra håll i hockeyallsvenskan förlorade Oskarshamn på hemmaplan mot Vita Hästen med 1–3, Tingsryd övertygade och besegrade Södertälje med 5–1 och Timrå vann med 3–2 mot Pantern.