Trots det slog man Frölunda med 4–2 efter en riktig drömöppning.

– Fantastiskt dåligt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

OS i Sydkorea invigs under fredagen.

Trots det spelas SHL-matcher både i kväll, torsdag, och på lördag. Och även utan sin förstakedja bestående av Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm visade Skellefteå att man har offensiva krafter i laget.

För hemma mot Frölunda behövde man endast en period för att mer eller mindre avgöra matchen.

4–1 efter en period

Henrik Hetta gav laget ledningen efter fem minuter innan Tim Söderlund fixade 2–0 med sitt första mål sedan oktober.

Därefter klev Jesper Olofsson in i handlingen. 24-åringen gjorde mål två gånger om i powerplay och såg till att det stod hela 4–0 efter 18 spelade minuter.

– Fantastiskt dåligt. De är effektiva, visst är det så. Men vi bjuder på väldigt många lägen från mittzon. Jag tror att de hade fyra frilägen första tio minuterna. Det håller inte, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg i C More.

Visserligen reducerade Victor Olofsson, lillebror till Jesper strax före periodpausen, men sedan dröjde det fram till matchens slutskede innan nästa Frölunda-mål kom.