Släppte in första straffen – då förlorade Djurgården

Omutlig under hösten.
Men i kväll släppte Mikael Tellqvist in sitt första straffmål för säsongen.
Då förlorade Djurgården mot Örebro.

Hårdjobbande Mikael Ahlén prickade in 1-0 till Djurgården åtta minuter in i den första perioden. Efter fint samspel med Henrik Eriksson lyckades han överlista Julius Hudacek i Örebro.

– Jag hittar en lucka under plocken. Alltid kul att göra mål, säger Ahlén.
Duon fick beröm av Cmores expertkommentator Petter Rönnqvist:

– Egentligen är de grovarbetare, men de löste det väldigt snyggt, säger Petter Rönnqvist.

Tellqvist dominerade

I den andra perioden tog Örebro över – rejält. Hemmalaget ökade tempot och Djurgården hängde inte riktigt med. Daniel Viksten och resten av örebroarna pumpade på med drivor av skott, men duktige Mikael Tellqvist stod pall efter både en och två monsterräddningar.

– Vi får vara nöjda att vi klarar oss undan i den här perioden. Men spelar vi vidare så här kommer vi att bli straffade, säger Joakim Eriksson.

I den tredje perioden fick han emellertid kapitulera när Daniel Viksten lyckades kvittera för Örebro. Därefter gick matchen till straffar. Mikael Tellqvist hade inför kvällens fajt inte släppt in ett enda straffmål under säsongen. Och det började bra mot Örebro. Tellqvist räddade tre raka. Problemet? Även Julius Hudacek dominerade.

Hudacek överglänste

Slovaken stod för fyra raka räddningar och gav Martin Johansson chansen att avgöra. Johansson vispade in segermålet till Örebro, och bröt därmed Tellqvist svit.

– Mycket bra placerat och resolut, säger experten Petter Rönnqvist.

– Synd att det ska krävas straffar för att vi ska vinna. Vi är det bättre laget och vi borde kunna avgöra det här innan. Hudacek är en fantastisk duktig målvakt, berömmer matchhjälten Martin Johansson.

Därmed klättrar Örebro, med hjälp av bättre målskillnad, förbi Djurgården i tabellen och upp på en sjätteplats.