Har han SHL:s mest otacksamma jobb?

Publicerad 2014-11-22

Skellefteå/Stockholm. Mot Skellefteå fick Linus Ullmark för tredje raka matchen över 50 skott mot sig och trots 48 räddningar blev det förlust med 1-4.

Har Modomålvkaten SHL:s mest otacksamma jobb just nu?

– Nej, fan. Jag älskar det, säger han.

Modo har det tufft i SHL just nu. Efter kvällens förlust med 1-4 mot Skellefteå så ligger man näst sist i tabellen, bara en poäng före Leksand.

Tuffast arbete av alla Modo-spelare har han som för närvarande kanske är mest formstark. Målvakten Linus Ullmark har i lagets tre senaste matcher fått hela 152 skott mot sig.

Mot Växjö släppte han 5 av 51 skott i 3-5-förlusten och mot Linköping höll han nollan i 2-0-segern trots 50 puckar mot Modo-kassen.

45 skott på två perioder

Men frågan är om inte de två första perioderna mot Skellefteå ikväll var värst av dem alla. På 40 minuter sköt regerande mästarna 45 (!) skott. Ullmark släppte tre bakom sig men gjorde desto fler kvalificerade räddningar.

– Det känns bra. Det är alltid roligt med mycket skott i matcher. Jag tar hand om kroppen bra och försöker pusha på och hålla kroppen så fräsch som möjlighet hela tiden.

Har du ett otacksamt jobb i och med att du har så mycket att göra?

– Nej, fan. Jag älskar det.

”Det är sjukt mycket”

Tränare Anders Forsberg om skottbombardemanget:

–  Det är sjukt mycket. Vi jobbar ju på att inte släppa i väg 50 skott. Men här hade de kopiöst stor mängd skott i power play. Det blir mycket skott i de delarna.

Sliter det här mycket på Ullmark?

– Det tror jag inte. Jag tror att han tycker att det är ganska behagligt. Men jag tror hellre att han vill ha de som i tredje perioden, då var det en ganska lugn tillställning för honom. Dit måste vi direkt från början, säger Modotränaren.

Tredje periodens mål kom i öppen bur från Pontus Petterström och matchen slutade därmed 4-1.

Skellefteå är tvåa bakom Frölunda och har tillsammans med Göteborgarna nu ryckt åt sig ett litet avstånd bakåt till HV 71.