Nära allsvenskan – efter självmålet

Publicerad 2014-03-21

Matchhjälten: ”Jag garvade mest”

Norrköpingslaget Vita Hästen stormar mot Hockeyallsvenskan.

I kväll tog laget fjärde raka segern i kvalserien – tack vare ett självmål – med 21 sekunder kvar av tredje perioden.

– Jag garvade mest, det var så osannolikt att den gick in, säger matchhjälten Christoffer Björklund till Folkbladet.

Två gånger om hade Vita Hästen ledningen mot ex-allsvenska Björklöven i kvalserien inför storpubliken (4 263 personer) hemma i Himmelstalundshallen.

Båda gångerna kunde Björklöven kvittera.

Det var ett självmål som skulle avgöra kvalrysaren – med 21 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

”Visste det var lite kvar”

Vita Hästen-backen Christoffer Björklund la pucken mot gästernas målvakt Andrew Raycroft, pucken studsade ut och på den före detta Tre Kronor-backen Per Hållbergs skridsko in i mål.

– Jag visste att det var lite kvar och träffade han som försökte att täcka skottet. Sen såg jag den gå in, säger matchhjälten till Folkbladet.

Björklöven var det spelförande laget stora delar av matchen, men kunde inte få dit fler än två puckar på 41 skott, bakom den storspelande hemmamålvakten Axel Brage.

”Riktigt bra tryck”

Nu är allsvenskan nära för den storsatsande Norrköpingsklubben. Men matchhjälten Christoffer Björklund vägrar att sväva iväg.

– Det är match på söndag igen (Tingsryd hemma). Det är bara att nollställa sig igen. Det var riktigt bra tryck i dag, en eloge till publiken, säger han.

Bakom det lag som med fulla hästkrafter galopperar mot hockeyallsvenskan är det desto tajtare.

Piteå tappade det tidigare så stabila greppet om andraplatsen när de förlorade hemma mot Kallinge-Ronneby, som därmed tog sina första tre pinnar i kvalet.

I kampen mellan Troja/Ljungby och Tingsryd blev det också bortaseger, 3–4.

Och vilket drama det blev där.

Med 51 sekunder kvar av matchen kvitterade Tingsryds Mattias Åkesson till 3–3 – men ögonblicket därpå avgjorde Istvan Bartalis.

Piteå har sex poäng, tre lag står på fem och Kallinge-Ronneby på tre.