Timrå har det tungt utan sina JVM-spelare.

Hemma mot Pantern kom andra hemmaförlusten sedan trion med nyckelspelare lämnade laget.

– Vi hamnar i en allt för brant uppförsbacke, säger tränaren Roger Forsberg till C More.

Det har varit mycket tack vare juniorstjärnorna Elias Pettersson, Jonathan Dahlén och Jens Lööke som Timrå har varit ett topplag under den hockeyallsvenska hösten.

Men sedan de lämnade för JVM-spel har spelet hackat för TIK. Det tidigare nästan omutliga hemmalaget började med att förlora med 1–3 hemma mot Oskarshamn innan jul och när Pantern i dag gästade kom nästa tunga förlust.

En förlust som grundlades under 17 sekunder i mitten av första perioden. Först stod målvakten Adam Ohre för en jättetavla när han stod i egen rundel och spelade pucken rakt i gapet på Dennis Svensson som satte 1–0 i öppet mål. Men om det var ett första klassens slumpmål så var 2–0 i bytet efteråt första klassens klapp-klapp-kasse.

”Skönt att visa var skåpet ska stå”

Ironiskt nog var det Victor Björkung som var sist på pucken, Panternbacken lämnade Timrå för just Pantern precis innan jul.

– Jag träffade grabbarna för första gången den 25:e. Det har varit turbulenta dagar, jag har nog suttit 200 mil i bil och buss de senaste dagarna. Men det var skönt att visa var skåpet ska stå här, säger han i C More efter första perioden.

3–0 satte Mattias Persson innan första perioden var slut och 4–0 satte Robin Dahse i andra perioden efter en bjudning från Andreas Molinder.

Topplagen vann

Timrå ryckte visserligen upp sig en del i tredje perioden där man först fick ett mål bortdömt innan Sebastian Lauritzen fick in 1–4-reduceringen i spel fem mot tre. Men i stället för att skapa nerv punkterade Kim Johnsson matchen med 5–1-målet efter att Marcus Hadegård styrt in pucken i eget mål.

– Vi hamnar i en allt för brant uppförsbacke, men sedan tycker jag vi skapar tillräckligt med målchanser för att göra mer än ett mål. Men vi släpper för enkla mål. ettan och fyran kommer för enkelt, säger Roger Forsberg.

I kvällens övriga matcher var det topplagen som stod som vinnare. Tabellettan Karlskoga besegrade Oskarshamn med 3–2 och samma siffror fick tabelltvåan Mora med sig borta mot Västervik.