Färdigspelat efter 13 minuter – Färjestad föll i bronsmatchen

SALZBURG. Ny tung förlust, och Färjestad slutar fyra i European Trophy.

Bern vann kvällens bronsmatch med 3–1.

Färjestad avslutade European Trophy med två raka förluster.

2–6 mot HV 71 i går följdes upp med 1–3 mot Bern i matchen om tredje pris.

Hårt matchande

Det var tredje matchen på lika många dagar för de bägge lagen, och det satte sina spår i matchkvaliteten.

Anton Grundel gav Färjestad ledningen i power play tolv minuter in i den första perioden.

Strax efteråt åkte Färjestad på ett tungt avbräck när Rickard Wallin drog på sig ett matchstraff efter en armbågstackling.

I andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och precis som i tidigare matcher duggade utvisningarna tätt.

Ypperligt läge

Färjestad tog över allt mer i den tredje perioden, mot ett tröttkört Bern.

Dick Axelsson hade bland annat ett flertal lägen att sätta ett ledningsmål.

I stället var det Bern som kunde göra 2–1, målet kom i numerärt överläge då tio minuter återstod.

Färjestad fick ett ypperligt läge att kvittera när schweizarna drog på sig två utvisningar i slutminuterna. Men i spel sex mot tre kunde Bern göra 3–1 i tom kasse, sedan Alexander Salak lämnat målet.