Rättvist kryss i Gävle

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-24

För femte matchen den här säsongen spelade Brynäs oavgjort och är elitseriens krysslag nummer ett.

Det blev 2–2 mot Linköping som däremot deltog i sin första. Det får anses som ett rättvist och logiskt slutresultat.

Brynäs IF

Matchen i Läkrol Arena fick en flygande start. Redan efter drygt fyra minuter hade det tillverkats tre mål.

Brynäs flög fram och gjorde 1–0 i ett power play efter två minuter. Publiken hade nätt och jämnt jublat färdigt då Peter Nolander gjorde nästa Brynäsmål bara 22 sekunder senare.

Då tog Linköpings tränare Slavomir Lener time out vilket visade sig vara en klok åtgärd. Två minuter senare var Linköping med i matchen igen då Patrik Zackrisson med en backhand hittade rätt bakom Jacob Markström.

I andra perioden planade matchen ut och det var gästerna som hade det mesta och bästa av spelet utan att skapa särskilt många chanser.

Kvitteringen kom i starten på sista perioden då Patrick Zachrissson blev tvåmålsskytt. Linköping hade sedan också ett gyllene läge att avgöra matchen under en lång sekvens i spel fem mot tre. Men Brynäs har ett bra försvar och klarade av den anstormningen.

I förlängningen var det inget av lagen som förmådde att skapa något större tryck. Linköping tog därmed sin blott fjärde bortapoäng.