Malmö vände förlustsviten – vann mot Växjö

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Tuff förlust för två dagar sedan.

I returen svarade Malmö för en stark vändning. Två mål på 3.45 i tredje perioden fixade 2–1-segern mot Växjö. 

Därmed bröt Malmö sin förlustsvit på hemmaplan mot mästarna.

– Det är små marginaler och det blir inte mycket mål. Vi kämpar ner dem i dag, säger Malmös Jens Olsson. 

Malmö och Växjö har mötts i de två senaste slutspelen och nog kan de lagen varandra. Lördagens match var den tjugonde matchen mellan Växjö och Malmö under de tre senaste säsongerna. 

Kontrade in 1–0

Växjö vann med 1–0 i torsdags i Småland och det blev en målsnål och bra returmatch även i Malmö. 

Båda lagen gick för att ta kommandot i matchen spelmässigt, men lyckades aldrig etablera riktigt tryck i anfallszon. Malmö hade de lite bättre chanserna och ett lite spelövertag i andra perioden. Då passade Växjö på att kontra in 0–1 efter 16.18.

Forwarden Marcus Sylvegård blev kvar som sista back i hemmalaget. Liam Reddox rundade honom och kunde kallt göra matchens första mål.

Räckte inte med ett mål

Den här gången räckte inte ett mål för att vinna. Jens Olsson slog in en retur och kvitterade för Malmö med 9.15 kvar av tredje perioden.

Tre minuter och 45 sekunder senare fixade Fredrik Händemark segermålet för Malmö i powerplay. Carl-Johan Lerby sköt från blå och pucken tog upp mot Växjöbacken Arvid Lundbergs huvud. Händemark slog in returen.

– Vi har ett sätt att lösa varje situation där vi följer vår gameplan. Ibland stöter man på problem och då måste du lösa det ute på banan. Det tycker jag att vi gör. Vi lyckas göra det vi ska trots att vi inte har gjort mål på fem perioder, säger Jens Olsson och fortsätter: 

– Sen i tredje får vi ett kvitto på att vi gör det jäkligt bra och gör det vi ska. Då blir det ofta så här. Ibland börjar man göra något helt annat för att försöka bryta mönstret och det är inte alltid det man behöver göra. 

Växjö hade vunnit de fyra senaste matcherna borta mot Malmö. Nu bröt Malmö den sviten med en fin vändning.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!