Publicerad 2013-02-22

Bik Karlskoga fick äntligen göra mål.

Men det hjälpte föga.

Malmö vände och vann med 3–1.

Karlskoga hade inte nätat på över tre matcher och var på väg mot Huddinges inte så eftertraktade rekord från 2005/06 (213 minuter och 29 sekunder utan mål).

Då slog Alexander Wiklund – spelaren som gjorde Karlskogas senaste mål – till på nytt. 10.03 in i matchen styrde han in Martin Thelanders skott och såg till att Karlskogas mållösa svit stannade vid 204 minuter och 23 sekunder.

– Otroligt skönt att det äntligen släppte, sa Wiklund till S24 efter första perioden.

Svårt att göra mål

Men Karlskogas lycka blev kortvarig. Redan innan första perioden var över hade Malmö vänt till 2–1. Robin Alvarez styrde in Ludvig Renfeldts skott och Henrik Hetta tryckte in 2–1 i en snabb kontring.

Trots att Karlskoga vann skotten för fjärde matchen i rad blev det fjärde raka förlusten och chansen till en direktplats i kvalserien blir allt mindre.

Efter att Karlskoga bränt sex lägen i power play fick Malmö chansen att spela i numerärt överläge – och då satte Robin Alvarez 3–1.

151 skott – ett mål

Karlskoga sköt 44 skott, men lyckades bara överlista Pontus Sjögren en gång och har nu bara gjort ett mål på 151 skott i de fyra senaste matcherna.

För Malmö innebar det att man tog sista chansen att haka på i kampen om en plats i förkvalsserien.

Malmö ligger sex poäng bakom Oskarshamn, som har en match mindre och i morgon gästar jumbon Karlskrona.

– Vi visar en enorm karaktär, säger Malmös tränare Ulf Taavola till S24.