Matchfakta 17/12

Oskarshamn–Nybro 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-17

Fyra matcher utan förlust.

Då spräckte Nybro den fina sviten för Oskarshamn och passade på att klättra från 13:e till tionde plats.

Stor matchvinnare i derbyt: Jarno Honkonen, som bjöd på Nybros bägge fullträffar.

Gästerna klev ut till pausvila med ledning i en jämn tillställning.

Honkonen fick upp pucken i krysset i spel fem mot fyra efter 12.33. Något tursamt kan tyckas då hemmalagets Alexander Bergström lyckats missa öppet mål några minuter tdigare.

Matchen stod och vägde i mittperioden. När Nybros Andreas Olofsson åkte för att sätta av sig den första utvisningen i perioden, hade IKO chansen att kvittera. Men i stället strulade laget till det. Eetu Qvist fumlade med pucken som fångades upp av Fredrik Strid, som i sin tur frispelade Honkonen som hittade nätet för sjunde gången den här säsongen.

”Syndabocken” tog revansch och reducerade i slutet av perioden, men det räckte inte. Den tredje perioden slutade mållöst inför 2 400 åskådare.

Första perioden: 0–1 (12.33) Jarno Honkonen (Andreas Elofsson, Fredrik Sandgren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (10.22) Jarno Honkonen (Fredrik Strid) spel fyra mot fem, 1–2 (18.22) Eetu Qvist (Mattias Nilsson, Jimmie Svensson).

Skott: 19–20 (7–7, 6–6, 6–7).

Utv, Oskarshamn: 4x2. Nybro: 7x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 2356.