Spelvändningar frälste Färjestad

Uppdaterad 2015-10-20 | Publicerad 2015-10-19

Färjestads fina hemmafacit fortsätter.

Laget är ännu obesegrade på hemmaplan efter full tid och mot Luleå låg tre snabba spelvändningar bakom segern.
– Riktigt skönt. Vi ligger på och spelar bra och visar att vi aldrig är nöjda, säger Färjestads John Persson till C More efter 5-1 vinsten.

Det var Luleå som förde större delen av matchen och skapade mängder av chanser.

Trots det var det Färjestad som genom effektiva spelvändningar skulle kontra sönder norrbottningarna och vinna med 5-1.

Den första perioden skulle komma att bli Luleås och laget hade flera bra chanser att ta ledningen.

Närmast var Peter Cehlarik som snodde åt sig pucken direkt från teknik och vispade i väg ett skott mot mål, men Lars Haugen i FBK-målet räddades av insidan av stolpen.

Två mål på 22 sekunder

Det var ett betydligt hungrigare Färjestad som kom ut i den andra perioden och hemmalaget skulle också inleda målskyttet.

John Persson spelade pucken via sargen från egen zon och frispelade Rasmus Asplund som retligt la pucken mellan benen på Lassinantti. 17-åringen första mål för året.

Bara 21 sekunder senare kunde Färjestad i ännu en spelvändning göra 2-0 genom Johan Ryno och Luleå var i en rejäl brygga.

Bortalaget försökte trycka på framåt och tog tillbaka initiativet men fick noll utdelning på sina chanser när Haugen storspelade.

– Det var skönt. Jag ser att han (Lassinantti) kommer långt ut så det var bara att peta in den, säger 17-årige Asplund till C More om sitt första mål för året.

Seriens bästa powerplay avgjorde

Ilari Melarts boarding i slutet av den andra perioden skulle bli kostsam.

Redan efter 26 sekunder i den tredje perioden kunde Färjestad, med SHL:s bästa powerplay, fint flytta pucken i offensiv zon. FBK-kaptenen Magnus Nygren gjorde inga misstag och kunde bomba in 3-0.

Därifrån var det öppen gatan för hemmalaget.

John Persson gjorde på egen hand 4-0 på en kontring och Daniel Gunnarsson kunde utöka till 5-0, återigen i powerplay.

"För billiga mål"

Luleå gjorde ett tröstmål genom Emil Sylvegård men närmare än så kom inte norrbottningarna. Färjestad vann med 5-1 och tog sin femte seger på sex matcher hemma i Löfbergs Arena.

– Jobbigt att förlora med så stora siffror som vi gör. Det är en av de bättre matcherna vi har gjort hittills, vilket kan låta konstigt men vi gör det bra. Det är helt enkelt för billiga mål vi släpper in, säger Luleås huvudtränare Joakim Fagervall till C More.