Efter dagens 4–1-seger mot Kazakstan ser laget ut att lyckas igen.

– Det är dags att skriva ny historia, säger spelaren Morten Madsen.

Ishockey-VM

Inför den sista gruppspelsomgången var det ett heltaggat danskt lag som kom till spel mot Kazakstan i Moskva.

Danmark, under ledning av svenske förbundskaptenen Janne Karlsson, gick på knock direkt och hade redan efter en spelad period tagit en betryggande 3–0-ledning.

Detta efter mål från Markus Lauridsen, Jannik Hansen och Nicklas Jensen.

Kazakstan sprattlade till och reducerade till 1–3 men var aldrig nära att hota de rödvita.

Tjeckien kan ta Danmark vidare

Danmark vann med 4–1 efter att Nikolaj Ehlers satt spiken i kistan med matchens sista mål redan i slutet av den andra perioden.

Segern innebär en trepoängare som kan leda till nationens andra kvartsfinal någonsin i VM-sammanhang.

Allt hänger på morgondages möte mellan Tjeckien och Schweiz. Tjeckisk poäng där och Danmark är klart för slutspel för första gången sedan 2010 då laget åkte ur mot Sverige.

En som var med redan då och även ingår i dagens danska VM-trupp är Hamburg-spelaren Morten Madsen, tidigare i Modo.

– Att gå till kvartsfinal vore hur stort som helst. Det var ett tag sen. Senaste åren har folk sagt "åh, kommer ni ihåg när vi gick till kvarten den där gången?". Nu är det dags att skriva ny historia, säger han till VM:s officiella hemsida.

I skrivande stund är Schweiz med en omgång kvar att spela tre poäng efter Danmark som ligger på fjärde plats i grupp A.