Självmål av 48–årige Chelios i comebacken

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-12

Styrde in pucken bakom Johan Hedberg

Kristian Huselius gjorde ett mål och spelade fram till ett till, Johnny Oduyas sena reducering gav Atlanta hopp och två målvakter stod på huvudet.

Ändå var det en 48-åring som styrde in pucken i eget mål som fick rubrikerna.

Chelios i comebacken.

Atlanta Thrashers kallade upp Chris Chelios, 48, från AHL-laget Chicago Wolves i onsdags.

– Vi är desperata just nu och måste komma på rätt spår igen. Att ta in en rutinerad ledare var vettigare än att ta in en yngre kille, sa Atlantas general manager Don Wadell.

Chelios spelade sin senaste NHL-match med Detroit i maj i fjol. I comebacken i natt fick han 16 byten och spelade totalt 13 minuter och 14 sekunder borta mot Columbus Blue Jackets.

Gjorde självmål

Och visst blev han målskytt – men tyvärr i fel bur. Kristian Huselius hittade R.J. Umberger som nöp till direkt. Chelios gick ned på ett knä för att täcka skottet men styrde i stället in pucken mellan benen på Atlantas målvakt Johan Hedberg.

– Det är som en slutspelsmatch. Man ser hur ett mål kan vara hela skillnaden, säger Chelios.

Huselius ökade på till 2–0 i andra perioden. Atlanta fick lite hopp när Johnny Oduya reducerade med drygt två minuter kvar, blott hans andra mål för säsongen. När Columbus dessutom åkte på en utvisning hade man alla chanser.

”Måstematch”

Atlanta tog ut Hedberg, spelade sex mot fyra, men kom inte närmare än ett hårt Niclas Bergfors-skott som träffade Columbus målvakt Mathieu Garon på bröstet.

2–1-segern till trots så är säsongen redan körd för Columbus. Atlanta jagar slutspel – och kan krypa närmare om man vinner mot New York Rangers i natt.

– Vanligtvis spelar vi bättre när vi har ryggen mot väggen. Nu är vi där. Det är en absolut måstematch för oss, säger Atlantas coach John Anderson.