Flyers vände – tog sjätte (!) raka

Publicerad 2019-02-01

NEW YORK. Philadelphia Flyers är plötsligt ostoppbara.

De tog sjätte raka segern inatt – genom att slå starka Boston på bortaplan.

– Vi har bra självförtroende och vet att vi kan vända matcher när vi ligger under, säger målskytten Oskar Lindblom till Sportbladet efter 3-2-segern.

De var rena rama slagpåsen under hösten och efter en liten uppryckning såg det inte heller ut som att General Manager- och tränarbyte i november och december gjorde så särskilt stor skillnad.

Men nu har Flyers plötsligt blivit glödheta och bärgade alltså sjätte raka segern i Boston i natt. De låg under med både 1-0 och 2-1, efter två mål av David Pastrnak, men kom hela tiden tillbaka – och till sist avgjorde Travis Sanheim på övertid.

”Alltid kul att göra mål”

– Ja, vi har bra självförtroende just nu, säger Oskar Lindblom när vi når honom efter slutsignalen.

– Vi vet att vi kan vända matcher när vi ligger under.

Oskar har kommit in i ett stim själv också. Han gjorde enda målet i segermatchen mot New York Rangers i förrgår – och följde upp med en ny fullträff i natt. Under ett powerplay i mitten av tredje perioden befann han sig, som så ofta, precis framför motståndarkassen och lyckades vinkla in viktiga 2-2 på en passning från Jakub Voracek.

– Ja, det är alltid kul att göra mål och hjälpa laget att vinna, säger han.

Columbus hade 3-2-ledning efter två perioder i sin bortamatch mot Winnipeg, men förgäves.

Jack Roslovic kvitterade för Jets i mitten av slutakten och när en minut och fjorton sekunder återstod prickade Kyle Connor in avgörande 4-3.

Därmed har ramlar Blue Jackets ner på sista Wild Card-platsen i östra tabellen och lever plötsligt farligt. Buffalo och Carolina jagar precis under strecket, bara tre respektive fyra poäng efter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se