Ros: Nödlösningen på väg skicka LHC till semi

Tacka KAS för det.

Kedjan med Kolarik, Almtorp och Salmonsson, ägde i Scandinavium och är nära att skicka skrällaget till semifinal.

Almtorp firas efter sitt 2-0-mål.

Kvartsfinal-serien mellan Frölunda och Linköping är den jämnaste i slutspelet 2014.

inför matchen i Scandinavium på onsdagskvällen stod det 1-1 i matcher och en av matcherna har gått till övertid, de i måndags.

Den tredje kvartsfinalen, en match som förhand kändes utslagsgivande, inleddes med ett effektivt Linköping och östgötarna tog ledningen med 0–2 i den första perioden.

Det var slutspelsliraren Johannes Salmonsson, han kallas för det eftersom han alltid vaknar i slutspelet, som inledde målskyttet när han gled igenom Frölundas försvar utan att någon av backarna Tom Nilsson och Mikael Wikstrand attackerade. Snyggt avslut och gästerna fick det så viktiga första målet.

Därefter fick Linköping en matchbild som passade tränaren Roger Melin som handen i handsken. Han kunde styra spelet och fick spelarna att spela smart och gå på kontringar.

Nödlösningen en succé

0–2 var en målvaktstavla som skickade Frölunda till misär och hemmaspelarna blev ännu mer ängsliga och pressade.

Något som de aldrig riktigt tog sig ur.

Frölunda hade ett ypperligt läge att komma in i matchen efter 15.58 av den andra perioden när man fick spela fem mot tre i 47 sekunder.

Men långsamt spel av John Klingberg och främst Magnus Kahnberg gjorde att det utmärkta tillfället rann bort och försvann bort i avloppet.

I den tredje perioden reducerade hemmalaget, men närmare än så kom man inte.

Matchens bästa kedja var den med Kolarik, Almtorp och Salmonsson.

Ett ihopplock.

Nödlösning.

En formation som egentligen inte ska dominera, det är ju Linköpings förstakedja som ska göra det.

Men i KAS avgjorde i Göteborg. Kedjan var lysande och lyckades för det mesta med långa anfall i offensiv zon.

KAS, kontant arbetslöshetsunderstöd, finns som bekant inte längre i Sverige.

Men det stöd som KAS ger Linköping är ack så viktigt.

Ser inte riktigt brinnet

Det är klubbdirektör Mike Helbers favorit-bokstavsförkortning just nu.

Så viktigt att KAS-kedjan kan ta Linköping till semifinal. En stor knall i då fall eftersom Frölunda gjort en mycket bra säsong 2013-2014.

Vad ska Frölunda göra för att vända serien?

Mer desperathockey.

Mer passion.

Jag ser inte riktigt brinnet i Frölundas ögon, konstigt nog.

De skjuter mycket, men det är alldeles för enkla skott. Blir aldrig riktigt farligt och den enda chansen jag minns under de två första perioderna, där det blev farligt för hemmalaget, var när Kahnberg höll i pucken länge och sköt ett lurigt skott mot Högberg i matchinledningen.